Categories: Somnul şi insomnia

5 lucruri de eliminat din dormitor pentru a dormi bine

Dacă aveți dificultăți în a adormi seara, este posibil ca dormitorul să fie cauza.

De fapt, multe lucruri care se găsesc uneori în dormitor pot perturba somnul nostru.

Dacă adăugăm insomnie cauzată de stres, epuizare sau schimbări hormonale, nu este de mirare că unii au dificultăți în a adormi.

Iată deci 5 lucruri pe care nu ar trebui să le aveți în dormitor pentru a favoriza un somn odihnitor:

  1. DEZORDINEA

 Dormitorul ar trebui să fie un loc liniștit care invită la relaxare. Dacă găsiți rufe de spălat aruncate peste tot, jucării ale copiilor și vase murdare, nu este de mirare că nu puteți să vă relaxați!

Asigurați-vă că tot ce se află în dormitor are într-adevăr locul său și profitați pentru a adăuga câteva obiecte decorative care promovează bunăstarea: flori proaspete, o lumânare parfumată (cum ar fi cea cu trandafir și ceai alb de la Moodgie), o carafă frumoasă cu apă, etc.

  • ELECTRONICELE

 Repetăm mereu: pentru a dormi bine, trebuie să putem să ne relaxăm și să lăsăm ziua în urmă. Nu numai că dispozitivele precum telefonul mobil, tableta sau televizorul aduc o distragere care stimulează creierul în loc să-l relaxeze, dar și lumina lor albastră poate afecta somnul. Așadar, evitați cu orice preț aducerea laptopului în pat și înlocuiți „scrollarea” nesfârșită pe telefon cu o carte bună!

  • O  SALTEA VECHE

 O saltea ar trebui înlocuită, în medie, la fiecare 7 până la 10 ani. Deci, dacă salteaua dvs. este mai veche decât cel mai în vârstă copil care începe universitatea, este posibil să trebuiască să fie înlocuită! O saltea adecvată nevoilor dvs. este crucială pentru a avea un somn odihnitor și pentru a evita durerile musculare la trezire. De asemenea, puteți profita pentru a face curățenie în lenjeria de pat și a scăpa de cearceafurile prea vechi sau murdare.

  • LUMINA

Este aproape imposibil să dormiți bine dacă camera dvs. este prea luminată. Am menționat lumina albastră a dispozitivelor electronice, dar și alte surse de lumină joacă un rol în promovarea relaxării. Prin urmare, favorizați iluminarea ușoară și reglabilă pentru dormitor, folosind diferite surse de lumină în loc de una singură. De asemenea, puteți achiziționa draperii care blochează lumina exterioară (precum cele de aici).

Dacă doriți o trezire delicată, unele lampi sunt concepute pentru a imita răsăritul sau apusul soarelui cu o iluminare ușoară și treptată.

  • ANIMALELE DE COMPANIE
  • Da, îi iubim! Da, fac parte din familie! Dar să recunoaștem: să dormiți cu un animal în pat nu este niciodată odihnitor! Când nu este pisica care vrea să se joace la ora 2 dimineața, este câinele care ocupă tot spațiul! Așadar, pentru a avea un somn reparator, lăsăm animalele în afara dormitorului, sau cel puțin în afara patului!

Comments

comments

mexUserDE

Share
Published by
mexUserDE

Recent Posts

Maxima tensiunii arteriale nu trebuie să fie mai mare de 12

Hipertensivii ar trebui să-şi scadă tensiunea arterială pînă la niveluri mult inferioare celor recomandate, potrivit…

2 săptămâni ago

Unele ouă n-ar trebui să stea în frigider

Cei mai mulţi oameni se grăbesc să pună ouăle în frigider după ce se întorc…

3 săptămâni ago

Ce şi de ce să mănînci dimineaţa?

Toată lumea ştie că masa de dimineaţă e cea mai importantă, că în niciun caz…

o lună ago

Elixir cu colagen din fructe, pentru piele, unghii şi articulaţii

Deşi corpul produce colagen pe tot parcursul vieții, producția se degradează și scade în timp.…

2 luni ago

Beneficii posibile și modul de utilizare a uleiului de rozmarin

Beneficiile rozmarinului au fost promovate de secole. Aceste beneficii sunt susținute datorită proprietăților antioxidante, antiinflamatorii…

2 luni ago

Cauzele  și tratamentul pentru  țiuitul din urechi (Tinitus)

Cauzele  și tratamentul pentru  țiuitul din urechi (Tinitus). Ce este tinitusul? "Tinitus" (pronunțat "tin-NITE-us" sau…

2 luni ago