AlimenteNutriţieUtile

Unele ouă n-ar trebui să stea în frigider

Cei mai mulţi oameni se grăbesc să pună ouăle în frigider după ce se întorc acasă de la cumpărături. Dar, se pare că este o metodă greşită de stocare a acestor alimente. Unele ouă n-au ce căuta în frigider.

Kim Severson, corespondent nutriţionist pentru The New York Times, spune că ouăle care provin de la micii producători (cele din piețele agroalimentare, ferme și mici gospodării) nu trebuie păstrate la frigider, ci la temperatura camerei, timp de una, cel mult două săptămîni. În acest fel, nu numai că se eliberează ceva spațiu suplimentar în frigider, dar şi gustul ouălor va fi mai bun. Dacă întrebi un cofetar cum de tortul lui are gust aşa de bun, îţi va spune că foloseşte ouă ţinute la temperatura camerei.

Cu ouăle din supermarket povestea e complet diferită. În mod normal, ouăle sînt spălate înainte de a ajunge la raft, pentru eliminarea bacteriilor rele gen Salmonella. Din păcate, spălarea ouălor cu săpun sau clor, „curăţă şi cuticula subţire, protectoare, concepută de natură pentru a opri bacteriile să intre în interiorul oului”, explică Severson. Odată ce acest scut protector este dat deoparte, bacteriile pot pătrunde în coajă. Ceea ce înseamnă că este imperativ ca ouăle spălate să fie păstrate la frigider.

În multe părți ale lumii, inclusiv în Europa și părți din Asia, ouăle comercializate nu sînt spălate și, prin urmare, nu trebuie să stea la frigider.

Sursa: livestrong.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.