AlimenteNutriţieRemediiUtile

De ce e bine să pui în congelator o monedă?

De ce e bine să pui în congelator o monedă? Fie pentru un weekend sau pentru o perioadă mai lungă de timp, pot apărea întreruperi de energie în timpul absenței noastre. Dacă durează mai mult, poate provoca o mulțime de daune, în special a produselor alimentare depozitate în congelator. Cu acest sfat vei şti dacă, în absenţa ta, congelatorul a încetat să funcționeze.

Congelarea este un proces care ne permite să păstrăm valoarea nutritivă şi gustul alimentelor, prelungind durata de viaţă a acestora. Dar cu condiţia ca procesul de congelare să nu fie întrerupt. Atunci cînd un produs alimentar e congelat, creşterea naturală a bacteriilor este lentă, dar cînd e expus la o creştere a temperaturii în timpul fazei de decongelare, bacteriile încep să se înmulţească accelerat. Cînd mîncarea este gătită, temperaturile ridicate ajută la distrugerea acestor bacterii, dar dacă este recongelată, aceasta ajunge la un grad foarte ridicat de contaminare, ceea ce o face toxică, dacă este consumată.

Dacă întreruperile de curent durează doar cîteva minute pînă la cîteva ore, evenimentul poate să nu aibă niciun efect asupra conținutului congelatoarelor, mai ales dacă acestea rămîn închise. În caz contrar, temperatura din interiorul unității creşte, dezgheaţă diferite produse alimentare şi, prin urmare, nivelul bacteriilor creşte, ceea ce le face improprii pentru consum.

XVM43bb9b52-1baf-11e7-bca3-67cd7f2d01e9Pentru a afla dacă s-a întîmplat acest lucru, iată un truc simplu şi foarte eficient.

Ai nevoie de un pahar de plastic, apă şi o monedă. Umple paharul cu apă şi pune-l în congelator pentru cîteva ore. După ce apa a îngheţat, pune moneda pe suprafața gheţei, apoi pune paharul în congelator.

La întoarcerea din călătorie, va trebui doar să verifici paharul. Dacă moneda este încă pe suprafața apei cu gheață, sau puțin mai jos, poţi mînca alimentele fără grijă. Acest lucru arată că nu a avut loc o pană de curent sau a fost foarte scurtă.

Dacă găseşti moneda pe fundul paharului, trebuie să arunci conținutul congelatorului. Alunecarea monedei în jos arată că apa a fost decongelată înainte de a fi recongelată.

Un alt truc care indică o pană de curent: ia o sticlă de plastic mică, pune în ea o cantitate mică de suc, apoi închide-o în congelator. Odată înghețat sucul, întoarce sticla cu capul în jos şi pune-o înapoi în congelator. Întors acasă, pur şi simplu verifică unde e sucul. Dacă este încă în partea de jos a sticlei, e bun. În cazul în care a ajuns la capac, sucul a fost decongelat şi mîncarea nu mai e sigură pentru consum.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Lasă un răspuns