Beneficii ale fructelor uscate la rece

Fructele congelate şi deshidratate au o textură fermă şi crocantă şi sînt delicioase. Reprezintă o gustare sănătoasă, energizantă, care nu îngraşă, unele dintre aceste fructe conţinînd mai puţin de 40 de calorii pe porţie.

Aceste fructe sînt întîi congelate, apoi tratate cu temperaturi înalte, pentru a scoate apa sub formă de vapori. Prin deshidratare, fructele pierd pînă la 98% din apă, dar îşi păstrează culoarea, aroma şi valoarea nutritivă. Sînt incredibil de uşoare şi nu ocupă loc mult, ca fructele obişnuite, motiv pentru care pot sta în poşetă, ca o gustare sănătoasă mereu la îndemînă. 

Aceste fructe uscate la rece conţin fibre, despre care s-a dovedit că reduc riscul de cancer de colon, ajută digestia şi menţin colesterolul scăzut. Fructul conţine, de asemenea, antioxidanţi concentraţi, păstraţi prin congelare. De exemplu, doar două linguri de zmeură uscată şi congelaţă pot oferi antioxidanţi la fel de mulţi ca o întreagă ceaşcă de fructe proaspete.

Sînt recomandate celor cu diabet zaharat. Spre deosebire de fructele uscate, nu au niciun adaos de zahăr, doar dulceaţa naturală.

Cu toate că unele substanţe nutritive se pierd în timpul procesului de uscare prin congelare (liofilizare), fructele conţin destule cantităţi de nutrienţi, cercetătorii fiind de acord că pierderea de nutrienţi este minimă. Astfel că aceste fructe asigură aportul zilnic recomandat de fier, potasiu, vitamina A şi vitamina C. Vitaminele şi mineralele ajută la reglarea tensiunii arteriale, stimulează imunitatea şi ajută sîngele să rămînă oxigenat.

Sursa: naturalblaze.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *