CosmeticăFrumuseţePieleaRemedii

Elixir cu colagen din fructe, pentru piele, unghii şi articulaţii

Deşi corpul produce colagen pe tot parcursul vieții, producția se degradează și scade în timp. Prin încorporarea în dietă a unui elixir care să stimuleze colagenul, poţi avea un păr mai sănătos, unghii mai puternice, piele mai tînără.

Ce este colagenul şi de ce este important? Colagenul este proteina cea mai abundentă din corpurile noastre. Se găsește în mușchi, oase, piele, vase de sînge, sistem digestiv și tendoane. Colagenul ajută pielea să fie elastică şi înlocuieşte celulele moarte ale pielii. Iar cînd vine vorba de dureri articulare, colagenul acţionează ca un „lipici“, care ajută la susţinerea articulaţiilor.


Cu toate acestea, producția de colagen începe să încetinească în mod natural odată cu vîrsta, proces care vine la pachet cu riduri, lăsarea pielii și dureri articulare. Desigur, anumiți factori de stil de viață, cum ar fi consumul excesiv de zahăr, fumatul și statul la soare prea mult timp, contribuie la diminuarea nivelului de colagen. De fapt, o cercetare recentă a constatat că lăsarea pielii, ridurile şi pierderea elasticităţii pielii se pot dezvolta în timp datorită alimentelor sărace în colagen.

Anterior, experții au considerat că un consum de colagen nu e atît de benefic pentru piele, deoarece organismul îl foloseşte ca energie, fiind puţine şanse ca pielea să îl absoarbă. Dar, recent, totul s-a schimbat. Un studiu publicat în 2015 în Journal of Cosmetic Dermatology a constatat că un consum de peptidă de colagen a crescut semnificativ hidratarea şi densitatea pielii. Iar efectele au durat mai mult de 12 săptămîni! Peptidele de colagen sînt uşor de digerat. Sub formă de supliment alimentar antiîmbătrînire a pielii, promovează tinereţea, părul sănătos și unghiile puternice, întăreşte oasele. În plus, ajută la controlul greutăţii şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.

Iată o reţetă cu colagen din afine şi ananas, recomandată la micul dejun sau chiar ca băutură post-antrenament.

Ingrediente

2 cani de apă de cocos

1/4 cană ananas (cuburi proaspete sau congelate)

1/4 cană afine (proaspete sau congelate)

2 peptide de colagen

Într-un blender, se amestecă apa de cocos, ananasul şi afinele pînă la omogenizare. Adăugați peptidele de colagen şi mixaţi bine.

Apa de nucă de cocos hidratează, ajutînd la menținerea umidităţii pielii. Asigură electroliții (calciu și magneziu) necesari pentru relaxarea musculaturii. Magneziul ajută la formarea serotoninei, hormonul stării de bine. Apa de cocos conține hormoni de creștere a plantelor (citochinine), cunoscute sub numele de hormoni antiîmbătrînire.

Ananasul oferă un impuls de vitamina C, antioxidant care promovează o piele sănătoasă.

Afinele sînt şi ele o sursă excelentă de antioxidanţi, foarte eficiente în combaterea afecţiunilor cutanate legate de vîrstă.

Sursa: naturallivingideas.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.