CosmeticăFrumuseţePieleaRemediiUtile

Tinctura care întinereşte pielea

Pe măsură ce îmbătrînim, concentraţia siliciului scade, ceea ce duce la o degradare a organismului. Siliciul organic, denumit şi „paznicul tinereţii”, regenerează şi întinereşte. Toate ţesuturile elastice care intră în compoziţia oaselor, tendoanelor, ligamentelor şi vaselor de sînge sînt constituite dintr-o adevărată matrice de siliciu, de care sînt fixate, apoi, celelalte elemente.

Totodată, siliciul, esenţial pentru asimilarea şi fixarea magneziului şi a calciului în organism, asigură tinereţea pielii, vigoarea firelor de păr şi a unghiilor, sănătatea smalţului dinţilor. Privarea organismului de acest oligoelement duce, în timp, la apariţia unor tulburări şi afecţiuni extrem de diverse. În mod obişnuit, organismul uman îşi procură dozele fiziologice de siliciu, 10 mg/zi, printr-o alimentaţie echilibrată, bogată în fructe şi legume. Există, însă, afecţiuni în care suplimentarea siliciului organic (solubil) este necesară. Alături de coada-calului, troscotul este a doua sursă vegetală din flora spontană din care ne putem suplimenta dozele zilnice de siliciu.

Tinctură de troscot: Se pun la macerat în 100 ml. alcool alimentar sau alt produs distilat, obţinut în gospodărie, 20 grame troscot uscat şi măcinat. După 10 zile (se agită de 3-4 ori pe zi), tinctura se filtrează prin tifon, după care se lasă în frigider, timp de 6 zile, pentru o limpezire deplină. Partea limpede se trece uşor într-un alt flacon. Se păstrează în recipiente de sticlă sau de plastic, prevăzute cu dop picurător. Se poate păstra timp de 2 ani, de la data preparării. Se administrează 30 picături de tinctură, de 2 ori pe zi, în mod regulat.

Articolul integral în topremediinaturiste.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns