Kiwi pentru piele şi păr

Ca orice alt fruct din familia citricelor, kiwi întăreşte imunitatea, ţinînd la distanţă afecţiunile sezonului rece, scade riscul de infarct şi accident vascular cerebral.

Pe de altă parte, prin conţinutul de vitamina C şi antioxidanţi este un remediu uimitor pentru sănătatea pielii şi a părului.  Antioxidanţii, vitaminele C şi E sînt importanţi pentru o piele sănătoasă şi strălucitoare.

Beneficiile pentru ten

– Kiwi acţionează ca un laxativ natural, ajutînd organismul să elimine toxinele. În acest fel, pielea va radia de frumuseţe.
– Vitamina E hidratează pielea şi ajută la regenerarea celulelor.
– Fructul este o sursă bogată de vitamina C, care ajută la formarea colagenului.
Acizii graşi omega-3 protejează pielea de acnee şi eczeme. Are proprietăţi antiinflamatorii şi luptă împotriva bacteriilor.
– Antioxidanţii din kiwi distrug radicalii liberi care îmbătrînesc pielea şi duc la apariţia cearcănelor, ridurile şi pungilor sub ochi.
– Pentru o piele strălucitoare amestecaţi pulpa de la o jumătate de avocado cu kiwi şi o linguriţă de miere. Se aplică pe ten şi se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se clăteşte cu apă rece.
– Pentru hrănirea pielii în profunzime: mască cu iaurt şi kiwi. Se aplică pe ten cu mişcări circulare, pentru a absorbi substanţele nutritive.

Beneficiile pentru păr

Fructele kiwi sînt bogate în zinc, magneziu şi fosfor, care îmbunătăţesc circulaţia sîngelui la nivelul scalpului şi stopează căderea părului.
– Vitamina C din fruct permite scalpului să absoarbă mai mulţi nutrienţi.
– Bogate în cupru, fructele ajută părul să îşi păstreze culoarea naturală.
– Protejează părul de albirea prematură.
– Sînt bogate în fier, care ajută la hrănirea părului. Promovează buna circulaţie a sîngelui la nivelul scalpului, întăresc rădăcinile, previn apariţia mătreţii.
Articolul integral în suntfericita.manager.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *