Stai mult în faţa calculatorului? Te expui la mari riscuri

Persoanele care stau multe ore în faţa calculatorului trebuie să respecte anumite reguli care să prevină apariţia unor probleme de sănătate grave, precum deformarea coloanei vertebrale, afectarea ochilor sau  irascibilitate, trebuie să facă o pauză de mişcare la fiecare oră, conform www.news.ro.

Dacă stăm  la calculator cu trunchiul întors sau la o distanţă mult prea mare faţă de ecranul calculatorului, o să aplecăm capul înainte, curbînd exagerat coloana cervicală. De asemenea, dacă scaunul nu are braţe şi cotul nu are pe ce să se sprijine, iar tastatura nu este în continuarea mîinii, pot să apară dureri la nivelul coatelor, al umerilor sau al pumnilor.

Toate aceste poziţii vicioase pot aduce suferinţă la nivelul coloanei cervicale şi la nivelul coloanei lombare, dar şi ochilor şi chiar sistemului nervos.

Scaunul trebuie să aibă spătar înalt şi drept, dar şi braţe, distanţa faţă de desktop trebuie să fie la nivelul unei lungimi de braţ, picioarele e bine să se sprijine pe o treaptă. La fiecare 45-50 de minute, să încercăm să ne mişcăm şi chiar să facem cîteva exerciţii de întindere pentru coloana cervicală şi pentru cea lombară, precum şi pentru restabilirea circulaţiei optime la nivelul picioarelor.

În momentul în care apar durerile de coloană, e indicat să facem un consult medical, pentru urmarea unui tratament profilactic de prevenire a tulburărilor de statică şi a durerilor vertebrale. Gimnastica medicală asistată, fizioterapia sau masajul pot ameliora problemele coloanei vertebrale cauzate de timpul prea lung petrecut în faţa calculatorului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *