Seminţele de pepene roşu sînt pline de magneziu

Pepenele roşu este delicios şi hidratant, însă seminţele lui au întrebuinţări terapeutice de excepţie. Din păcate, le aruncăm, neştiind că sînt pline de nutrienţi valoroşi şi pot fi mîncate atît crude, direct din pepene, cît şi uscate şi coapte şi adăugate în salate. În 150 de grame de seminţe uscate sînt 30,6 grame de proteine, ceea ce reprezintă 61% din doza zilnică recomandată.

Aceste proteine contin aminoacizi esenţiali, printre care cei mai importanţi sînt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială şi de a ameliora suferinţele arterelor mici. Seminţele de pepene verde conţin şi triptofan, acid glutamic şi lizină. De asemenea, în aceste seminţe găsim şi vitamine din grupul B, printre care şi niacina. În 100 grame de seminţe sînt 3,8 miligrame, adică 19% din valoarea zilnică. Niacina este esenţială pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos, sistemul digestiv şi pentru menţinerea elasticităţii pielii.

În ceea ce priveşte mineralele, aceste seminţe abundă în magneziu. În 150 de grame de seminţe sînt 556 miligrame, ceea ce înseamnă 139% din doza zilnică recomandată de magneziu. Alte minerale prezente în seminţele de pepene sînt fosforul, fierul, potasiu, sodiu, cupru, mangan şi zinc, cu rol în procesele metabolice, activitatea muşchilor şi articulaţiilor.
În 150 de grame de seminţe uscate găsim 51 grame de grăsimi sănătoase monosaturate, grăsimi polinesaturate, omega 3 şi omega 6.

Articolul integral în femeia.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns