Cerealele integrale reduc riscul de cancer şi infarct miocardic

Consumul de alimente bogate în cereale integrale contribuie la reducerea riscului de mortalitate legat de bolile cardiovasculare sau de cancer, potrivit unei analize a cercetătorilor americani. Aceste rezultate vin să confirme sfaturile nutriționiștilor care recomandă consumul zilnic a cel puțin 48 de grame de cereale pentru a ameliora sănătatea în mod durabil și a preveni riscul unei mortalități premature.

Persoanele care consumă 70 de grame de cereale integrale pe zi au un risc global de mortalitate mai scăzut cu 22% față de cele care nu mănîncă astfel de alimente. Studiile precedente au demonstrat deja că a consuma cerealele integrale reduce riscul de boli cardiovasculare, diabetul de tip 2 și echilibrează flora intestinală. Cercetătorii notează că aceste alimente conțin multiple substanțe bioactive care ar putea fi benefice pentru sănătate. Pe de altă parte, aceste alimente sînt bogate în fibre, fapt ce reduce producerea de colesterol. Cel puțin jumătate din cerealele consumate trebuie să conțină integral secară, grîu, orz sau orez brun.

Articolul integral în Agerpres

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *