Curcumina inhibă dezvoltarea celulelor canceroase

Un nou studiu realizat de cercetătorii americani arată că un compus al curcumei, curcumina, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase. Rezultatele promițătoare urmează însă să fie confirmate de studii complementare, scrie metronews.fr.

Potrivit cercetătorilor americani, curcuma ar putea împiedica celulele canceroase să se răspîndească în organism, îndeosebi la nivelul colonului. În plus, rezultatele sporesc în cazul în care curcumina (antioxidant foarte puternic din curcuma) se combină cu silimarina, compus activ al plantei numite armurariu. Studiul a demonstrat că asocierea celor două substanțe inhibă acțiunea celulelor canceroase și le împiedică să se răspîndească. În plus, cînd celulele canceroase au fost expuse mai întîi la curcumină și apoi la silimarină, cantitatea de celule distruse a fost mai mare.

Noua descoperire ar putea deschide calea unor noi abordări în realizarea unor tratamente mai puțin agresive. În prezent, tratarea cancerului depinde de stadiul și întinderea tumorii și de starea de sănătate generală a pacientului. Chirurgia, radioterapia și chimioterapia se pot asocia pentru a învinge boala.

Concentrații prea mari de curcumină și silimarină pot fi periculoase. Deocamdată este mai sigur să se adauge puțin condiment în alimentație și să se consume curcumină în alimente precum curcuma sau curry decît să se să ia doze mai ridicate de astfel de compuși. Astfel, presărarea unei cantități mici de condimente în supe și salate poate contribui la completarea de antioxidanți.

Articolul integral în agerpres.ro

Comments

comments

4 comentarii la „Curcumina inhibă dezvoltarea celulelor canceroase

Lasă un răspuns