Obiceiuri alimentare care luptă cu cancerul

Pe lîngă zestrea genetică, stilul de viață joacă un rol foarte important în menținerea organismului într-o bună stare de funcționare. Lupta anticancer trebuie să înceapă practic de la vîrste foarte fragede, iar dieta anticancerigenă poate fi una din armele care trebuie folosite:

Fibrele alimentare sînt esențiale pentru sănătatea colonului şi, în acelaşi timp, ajută la scăderea nivelului colesterolului şi stabilizează valoarea glicemiei. Se găsesc în fructele proaspete, în tărîțe şi în legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 de grame ar fi suficient.

– Trebuie evitate zahărul rafinat şi a produsele zaharoase (prăjituri, bomboane, pîine albă), care înseamnă un amestec nefericit de grăsimi, zahăr şi aditivi alimentari. Este bine ştiut faptul că un consum excesiv al acestor zaharuri conduce mai întîi la hipoglicemie, apoi la diabet şi la complicațiile asociate, boli cardiovasculare, colesterol crescut, hiperactivitate, depresie, obezitate.

Avocado este un fruct oleaginos cu mare densitate nutritive, care consumat în forme cît mai naturale poate ajuta la scăderea colesterolului nociv LDL şi se pare că ar putea scădea incidența unor tipuri de cancere. Consumul de avocado aduce un mare aport de fitoestrogeni care ajută la diminuarea simptomelor asociate cu menopauza şi oferă protecție împotriva osteoporozei.

Ceaiul verde e plin de antioxidanți naturali, util în scăderea colesterolului şi reducerea incidenței infarctului cardiac.

Antioxidanții naturali nu trebuie să lipsească din alimentație pentru că ei sînt cei care se luptă cu radicalii liberi, cauza principală a îmbătrînirii şi apariției cancerelor. Sursele de antioxidanți sînt numeroase: fructele proaspete, legumele proaspete, ceaiul verde şi semințele de susan.

Uleiul de măsline are în compoziția lui grăsimi mononesaturate care ajută la scăderea incidenței bolii cardiace şi a cancerului, în special folosit crud în salate şi adăugat în mîncare după ce aceasta a fost preparată.

– Usturoiul conține peste 100 de compuşi chimici cu proprietăți terapeutice, fiind un ingredient gustos, dar şi un medicament folosit de secole. Astfel usturoiul ajută la scăderea colesterolului, normalizarea presiunii arteriale şi din cele mai vechi timpuri a fost considerat un antibiotic natural.

Hidratarea zilnică trebuie să fie completă şi acest lucru se poate asigura consumînd minim 30 ml/kg corp/zi.

Articolul integral în eva.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns