Scapă de stres vorbind despre tine la persoana a III-a singular!

Potrivit cercetătorilor americani, pentru a scăpa de stres şi nervozitate, e de ajuns să vorbeşti la persoana a III-a singular.

Noul studiu a fost realizat de către psihologi de la Universitatea de Stat din Michigan şi Universitatea din Michigan. Psihologii au descoperit o tehnică neobișnuită pentru a învinge stresul: pacientul trebuie să vorbească la persoana a treia singular. „Imaginează-ţi că prenumele tău este John. Pentru a potoli emoțiile, am găsit că e mai eficient să-ţi pui întrebări la persoana a treia singular („De ce John e stresat?”), mai degrabă decît la persoana întîi singular („De ce sînt stresat?”).”

Explicația este simplă: „Tehnica vorbirii cu tine la persoana a treia singular îţi permite aceeași empatie pe care o rezervi unei terțe persoane: te detaşezi de griji şi te tratezi cu bunăvoință. De unde şi o mai bună gestionare a emoțiilor. Simplu!”

Pentru a ajunge la această concluzie, psihologii americani au efectuat două experimente: în primul, un grup de voluntari a fost confruntat cu imagini șocante și au trebuit să le comenteze, fie vorbind la persoana întîi singular, fie la persoana a treia singular. Cercetătorii au descoperit că, prin discursul la persoana a treia singular, emoțiile negative generate de imagini au fost spulberate rapid.

În al doilea experiment, psihologii au cerut voluntarilor să povestească experiența lor cea mai rea, fie la persoana întîi singular, fie la persoana a treia singular. Din nou, emoțiile au fost mai mici atunci cînd indivizii povesteau la persoana a treia singular. În ambele experimente, activitatea creierului a fost măsurată prin tehnici de imagistică medicală.

Datele sugerează că analiza situațiilor dificile folosind persoana a treia ar fi mai eficientă“, spun psihologii.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *