PPlante medicinale

Pufuliţa cu flori mici, remediu în cistite şi hepatite

Această plantă medicinală şi-a cîştigat renumele de remediu în adenom de prostată, cancer de prostată, scrotal, genital, renal, hepatită virală (A, B, C), ulcer gastro-duodenal, cistită, nefrită, litiază urinară.
În preparate este folosită toată planta. Pufuliţa cu flori mici se recomandă sub formă de tinctură pentru adenom de prostată şi hepatită virală. Cu excepţia bolilor hepatice foarte grave şi a celor tumorale, maligne, este forma ideală de administrare a acestei plante, întrucît pe de o parte, extrage foarte bine principiile active, iar pe de altă parte, este rapid asimilată de organism, avînd efecte imediate. Se ia o linguriţă în jumătate de pahar cu apă, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum trei luni.

În bolile hepatice, pufuliţa este foarte eficientă în combinaţie cu plantele amare, care-i potenţează acţiunea favorabilă asupra ficatului. În hepatite, se foloseşte o combinaţie în proporţii egale de tinctură de pufuliţă şi rostopască, din care se ia o linguriţă diluată în jumătate de pahar de apă, înainte de fiecare masă.

Pulberea din plantă se foloseşte mai ales în bolile de ficat în formă avansată, cînd nu este permis alcoolul.
Infuzia e bună în cancerul de prostată, rectal, genital, scrotal şi ulcer gastro-duodenal. Se beau 2-3 căni de infuzie de pufuliţă pe parcursul unei zile. În cistită, nefrită, pielonefrită şi litiază urinară, pufuliţa este foarte eficientă în asociere cu ghimpele.

Comments

comments

Lasă un răspuns