Acizii graşi omega-3 previn atacul de cord

Consumul de acizi grași omega-3 prezenţi în cantități mari în anumite specii de pești cum ar fi somonul, sardinele sau anșoa, este legat de o reducere cu 10 % a riscului de deces în urma unui atac de cord, susține o analiză bazată pe 19 studii din 16 țări. Cercetătorii nu au descoperit nicio corelație între markerii sanguini ai omega-3 și o reducere a riscului de infarct miocardic non-letal, sugerînd că există mecanisme specifice legate de o mortalitate cardiacă mai scăzută.
Rezultatele diferitelor studii au fost similare, indiferent de vîrsta, sex, rasă, prezența sau absența diabetului zaharat, utilizarea de aspirină sau medicamente anticolesterol.

Concluzia consolidează importanța consumului de pește și de omega-3, ca parte a unei diete sănătoase. Peștele furnizează şi proteine specifice, vitamina D, seleniu și alte minerale.

Articolul integral în agerpres.ro

Comments

comments

2 comentarii la „Acizii graşi omega-3 previn atacul de cord

  • 20 iunie 2020 la 5:22 am
    Permalink

    Greetings! I’ve been reading your weblog for some time now
    and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Porter Texas!
    Just wanted to mention keep up the great work!

    Răspunde
  • 21 iunie 2020 la 1:26 pm
    Permalink

    Normally I don’t read article on blogs, however I would like to say that this write-up
    very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised
    me. Thanks, quite great post.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *