Acizii graşi omega-3 previn atacul de cord
Consumul de acizi grași omega-3 prezenţi în cantități mari în anumite specii de pești cum ar fi somonul, sardinele sau anșoa, este legat de o reducere cu 10 % a riscului de deces în urma unui atac de cord, susține o analiză bazată pe 19 studii din 16 țări. Cercetătorii nu au descoperit nicio corelație între markerii sanguini ai omega-3 și o reducere a riscului de infarct miocardic non-letal, sugerînd că există mecanisme specifice legate de o mortalitate cardiacă mai scăzută.
Rezultatele diferitelor studii au fost similare, indiferent de vîrsta, sex, rasă, prezența sau absența diabetului zaharat, utilizarea de aspirină sau medicamente anticolesterol.
Concluzia consolidează importanța consumului de pește și de omega-3, ca parte a unei diete sănătoase. Peștele furnizează şi proteine specifice, vitamina D, seleniu și alte minerale.
Articolul integral în agerpres.ro
Comentariile sunt închise.