7 fructe care înving cancerul

Datorită pigmenţilor, fructele se transformă în cele mai puternice arme anticancer. Numeroase cercetări au scos la iveală capacitatea anumitor fructe de a inhiba angiogeneza, adică procesul prin care se împiedică dezvoltarea tumorilor, înfometînd celulele afectate şi împiedicînd formarea unor vase noi de sînge care hrănesc cancerul.
Iată o listă cu cele mai puternice fructe care combat cancerul:

1. Afinele. Sînt considerate superalimente cu un puternic efect anticancerigen. Combat cancerul deoarece conţin antocianidină, proantocianidină şi acid elagic, ingrediente care stimulează mecanismele de eliminare a substanţelor cancerigene. De asemenea, tot aceste trei substanţe care se regăsesc în afine şi în celelalte fructe de pădure (mure, zmeură, căpşuni, coacăze, merişor) stimulează apoptoza, adică moartea celulelor canceroase. Substanţele din afine s-au dovedit efiiente împotriva cancerului de colon.
2. Rodiile. Opresc dezvoltarea cancerului la prostată datorită proprietăţilor antiinflamatorii şi antioxidante.
3. Lămîile. Conţin flavonoizi cu efect antiinflamator şi stimulează procesul de detoxifiere şi eliminare a substanţelor cancerigene. Un studiu recent chiar a arătat faptul că lămîia este de 10.000 de ori mai puternică decît un medicament folosit în chimioterapie. Previn metastazele.
4. Fructele goji. Conţin betacaroten şi zeaxantină, două substanţe care combat cancerul şi protejează vederea. Ajută în tratarea pacientelor cu cancer cervical. Goji mai conţin şi germaniu, un mineral cu proprietăţi anticancerigene care se găseşte foarte rar în fructe.
5. Strugurii negri. Bogaţi în resveratrol, o substanţă care combate cancerul, strugurii acţionează asupra unor gene (numite sirtuine) care sînt cunoscute ca protectoare ale celulelor sănătoase împotriva îmbătrînirii. De asemenea, în sîmburii de strugurii negri se găseşte proantocianidină, o substanţă care reduce producţia de estrogen, împiedicînd apariţia cancerului la sîn şi prostată.
6. Pasta de roşii. Roşiile sînt considerate fructe cu proprietăţi puternic anticancerigene, datorită licopenului. Efectul este şi mai puternic dacă roşiile sînt consumate gătite şi combinate cu uleiul de măsline care are rolul de a favoriza o absorbţie mai bună a licopenului.
7. Ananasul. Conţine bromelină, o substanţă care ucide celulele canceroase. De asemenea, potrivit cercetărilor, bromelina are proprietăţi antiinflamatorii şi s-a dovedit a fi mai eficientă în tratarea cancerului decît medicamentele folosite în chimioterapie.

Articolul integral în eva.ro

Comments

comments

8 comentarii la „7 fructe care înving cancerul

Lasă un răspuns