Cele mai bune uleiuri naturale pentru păr

Uscătorul, ondulatorul, vopseaua de păr atentează la sănătatea firului de păr. Pentru a-i spori rezistenţa şi strălucirea, se folosesc balsamuri, măşti, şampoane, dar şi uleiuri de păr naturale, adică remedii care netezesc cuticula, stratul superior al firului de păr:

Uleiul de cocos sau untul de cocos. Este folosit de mii de ani de femeile din zona tropicală pentru îngrijirea pielii și a părului. Are efect hidratant asupra firului de păr, blocînd apa în interior, ceea ce îi sporește elasticitatea și îl face astfel mult mai rezistent. Aplicaţi uleiul de cocos pe părul uscat, sub formă de mască, şi lasaţi-l să acționeze timp de cel puțin o oră. Îl puteţi folosi şi pe post de ser pentru vîrfuri. Puneţi cîteva picături de ulei în palme, masaţi, apoi întindeţi pe vîrfuri. Veţi masca vîrfurile deteriorate, dar veţi preveni în același timp şi degradarea altora noi.

Uleiul de argan. Se aplică pe părul uscat, în zonele cele mai degradate.

Uleiul de avocado. Ideal pentru părul foarte uscat, are o consistență grasă și este intens nutritiv. Are un conținut ridicat de acizi grași esențiali omega 3 și omega 6. Se masează părul și scalpul cu ulei de avocado încălzit, se acoperă capul cu o cască de duş şi se lasă să acţioneze cel puţin o oră. De asemenea, uleiul de avocado orgnic, presat la rece, poate fi inclus și în alimentaţie, sub formă de supliment. Va hrăni astfel părul din interior.

Uleiul de jojoba. Are o compoziție foarte asemănătoare cu cea a sebumului, oferindu-i părului uscat protecția de care are nevoie. Se poate include în măștile pentru păr sau se aplică încălzit pe păr şi se lasă să acţioneze cel puţin o oră.

Uleiul de măsline. Este o soluţie de urgenţă ideală. Redă strălucirea şi rezistenţa firelor de păr, dar datorită conţinutului ridicat de vitamina E va hrăni intens și scalpul. Se aplică pe părul uscat, de la rădăcini pînă la vîrfuri şi se lasă să acționeze timp de cel puţin o oră. Pentru a pătrunde mai uşor în interiorul fibrei capilare, acoperiţi părul cu un prosop încălzit în cuptorul cu microunde.

Articolul integral în eva.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *