Ştiri

A fost inventată bateria care se dizolvă în corpul uman

Cercetătorii de la Universitatea Iowa au realizat o baterie care se dizolvă în contact cu căldura sau cu lichidele. Bateria are 2,5 volţi şi poate ţine un calculator în funcţiune timp de 15 minute.

Ar putea fi folosită pentru dispozitivele de monitorizare a mediului sau pentru a păstra secretele militare. Cercetătorii au descoperit modul în care s-ar putea dizolva inofensiv în interiorul corpului uman şi cum ar putea fi prevenită durerea procesului de eliminare al bateriei, în decursul a cîţiva ani. Atunci cînd bateria este scăpată în apă, carcasa de polimer se umflă, iar electrozii se rup, determinînd-o să se dizolve. Cu toate acestea, conţine nanoparticule care nu se degradează, ceea ce înseamnă că nu se dizolvă în totalitate. Procesul de descompunere durează în jur de 30 de minute. Bateria de tip litiu-ion are 5 mm lungime, 1 mm grosime şi lăţimea de 6 mm.
Cercetătorii de la Universitatea din Illinois şi Urbana-Champaign lucrează în prezent la plăcile cu circuite electrice care se dizolvă în apă.

Articolul integral în hotnews.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns