Aparatul digestivBoliRemediiUtile

14 leacuri utile în ulcerul gastric

În majoritatea cazurilor, de vină e o infecție provocată de bacteria Helicobacter Pylori și nu alimentația sau stările emoționale tensionate, așa cum cred mulți oameni.

Ulcerul gastric este o leziune a mucoasei stomacului sau a părții superioare a intestinului subțire (duoden). Principalul simptom al bolii este o senzație de arsură în zona stomacului și a buricului. Disconfortul apare cel mai frecvent între mese, cînd stomacul este gol, şi seara.

Ulcerul se manifestă şi prin gaze intestinale, neputința de a bea lichide, senzație de stomac plin, chiar dacă e gol, senzație de foame imediat după masă, greață ușoară dimineața la trezire, scăderea poftei de mîncare, stare generală de rău, oboseală, pierdere în greutate. Formele severe se manifestă prin vărsături (uneori cu sînge), scaun închis la culoare, gros și cu aspect de ciment, scaune cu sînge. Sînt mai predispuși la dezvoltarea ulcerului persoanele care consumă în mod frecvent antiinflamatoare nesteroidiene (aspirină și ibuprofen), au în istoricul familial cazuri de ulcer, consumă alcool în exces, suferă de boli renale, pulmonare sau hepatice, au peste 50 de ani.

Pentru prevenirea ulcerului gastric, se recomandă renunţarea la fumat, evitarea alimentelor dăunătoare precum lămîie, conserve, cafea, ciocolată, alcool, roşii, mentă, grăsimi, usturoi crud. Trebuie evitate şi anumite medicamente, cum sînt antiinflamatoarele.

Ca remedii naturiste, puteţi încerca:

  1. amestec din 2 albușuri de ou cu 2 linguri de ulei de măsline. Se bea înainte de micul dejun.
  2. suc din 1/2 frunză de varză furajeră și 1 tijă de țelină. Se adaugă apă și se îndulcește cu miere.
  3. o banană verde, fiartă, pe zi
  4. smoothie din 1 banană și 1 felie de papaya. Se beau două pe zi.
  5. tărîțe de grîu
  6. suc din 1/2 kiwi și 1/4 pepene galben. Se adaugă o cantitate suficientă de apă și se bea imediat.
  7. se fierb 2 linguri de mușețel și 2 linguri de roiniță într-o cană cu apă. Se lasă amestecul la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară lichidul și se bea după cină.
  8. se fierb o lingură de nalbă și o linguriță de ghimbir într-o cană de apă. Se lasă plantele la infuzat timp de cîteva minute, apoi se bea.
  9. infuzie din 1 litru de apă la 2 linguri de schinduf. Se strecoară și se îndulcește cu miere.
  10. se mestecă și se înghite o lingură de semințe de in.
  11. smoothie din 2 morcovi și 1 frunză de varză. Se strecoară și se bea între mese.
  12. miere de albine
  13. amestec din 2 linguri de gel de aloe vera într-un pahar de apă și 1 lingură de miere. Se bea la 15 minute după prînz și după cină.
  14. ceai cu 1 lingură de mușețel, 1 lingură de roiniță și 1 lingură de sunătoare la fiecare cană de apă fierbinte. Se strecoară și se bea.

Articolul integral în dozadesanatate.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns