Practicarea unui sport după 65 de ani scade riscul cardiovascular cu 50%

Practicarea exerciţiilor fizice moderate după vîrsta de 65 de ani reduce la jumătate riscul cardiovascular, potrivit unui studiu recent.  Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la Universitatea din Oulu (Finlanda), au urmărit 2.500 de persoane cu vîrste de 65-74, timp de 12 ani (din 2001 pînă la sfîrșitul anului 2013).

Obiectivul acestei cercetări a fost evaluarea legăturii dintre practicarea activităților fizice și riscul de boli cardiovasculare şi deces.  Voluntarii şi-au descris activitatea fizică şi obiceiurile legate de sănătate. Cercetătorii au evaluat, de asemenea, starea lor de sănătate. La finalul studiului, 197 de oameni au murit ca urmare a unor boli cardiovasculare şi 416 au fost victime ale unui eveniment cardiac.
Rezultatele studiului, prezentate la Congresul Societăţii Europene de Cardiologie, arată că activitatea fizică moderată reduce riscul de evenimente cardiovasculare acute cu peste 30%, iar acest risc scade și mai mult, dacă s-ar practica un sport. Această descoperire confirmă faptul că vîrstnicii activi fizic sînt mai puţin susceptibili de a dezvolta boli de inimă. Experţii sfătuiesc persoanele în vîrstă să continue să facă sport, chiar dacă acest lucru poate fi dificil după o anumită vîrstă.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *