BoliCreier şi sistem nervosNutrienţiNutriţieŞtiri

Se caută voluntari pentru a testa efectele vinului roşu asupra creierului

O echipă de cercetători de la Universitatea Northumbria din Newcastle, Marea Britanie, examinează efectul resveratrolului (substanţă care se găseşte în vinul roşu) asupra fluxului sanguin.

Experţii consideră că substanța poate stimula funcțiile mintale, prin creșterea fluxului sanguin către creier, și vor să testeze teoria cu ajutorul unor subiecți voluntari sănătoși.

Un studiu realizat pe persoane cu vîrsta de 18-35 ani a fost deja realizat, iar rezultatele indică o îmbunătăţire a performanţelor la testele cognitive. Însă, cercetătorii consideră că studiul s-a concentrat doar pe populații tinere sănătoase, ale căror performanţe cognitive sînt în perioada de vîrf. De aceea, pentru a găsi o corelaţie mai puternică, trebuie cooptaţi şi participanți mai în vîrstă. Universitatea este acum în căutare de subiecţi de gen masculin şi feminin sănătoși, cu vîrsta cuprinsă între 50-70 de ani.

Dr. Timothy Eschle, conducătorul acestor studii, a explicat: „Există o serie de beneficii ale consumului de struguri roșii. Un extract specific din pieliţa strugurilor rosii, resveratrolul, creşte fluxul de sînge la nivelul creierului și, în unele cazuri, crește performanțele în sarcinile cognitive. Ne aşteptăm ca beneficiile resveratrolui să fie mai mari la persoanele în vîrstă, în ceea ce priveşte memoria și timpul de reacție”.

Între timp, un al doilea studiu, cu scopul de a investiga efectul resveratrolului la altitudine, este în curs de desfășurare și are nevoie de asemenea de tineri voluntari, pentru a se testa efectul substanţei la altitudine. Cu ajutorul unei camere care poate simula diferite temperaturi şi altitudini, cercetătorii vor evalua modul în care subiecţii îşi vor folosi mintea.

Voluntarii vor lua resveratrol sub formă de capsule şi vor primi 65 de lire sterline pentru timpul petrecut în laborator.

Sursa: independent.co.uk

 

Comments

comments

Lasă un răspuns