Dacă ai implanturi dentare, nu mai lua aceste medicamente!

Oamenii de stiintă americani avertizează cu privire la un tip de medicament care ar favoriza căderea implanturilor dentare. Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill (SUA), unele medicamente împotriva arsurilor la stomac pot avea un efect negativ asupra menținerii implanturilor.

Pentru a ajunge la această concluzie, au studiat 1.499 implanturi dentare de la 728 de pacienți care au luat două tipuri de medicamente: beta-blocante şi medicamente împotriva arsurilor la stomac (nu s-a specificat niciun brand anume).

Diferența dintre eșecul și succesul implanturilor la cei care au luat beta-blocante și cei care nu le-au luat n-a fost semnificativă. Însă cercetătorii au găsit implanturi nereuşite la 6,8% dintre pacienții care şi-au administrat medicamente împotriva arsurilor la stomac, faţă de numai 3,2%, rata eşecului la cei care nu au luat aceste medicamente.

Acest lucru ar putea avea legătură cu faptul că medicamentele împotriva arsurilor la stomac reduc absorbţia calciului în oase şi cresc riscul de fracturi.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns