Nu mai ţineţi ceapa în frigider!

Experţii din agricultură avertizează consumatorii care păstrează ceapa în frigider că acest obicei accelerează descompunerea legumei.

Ministerul Agriculturii din SUA spune că nu ar trebui să păstrăm ceapa în frigider. Potrivit experţilor, atunci cînd leguma devine prea rece, zaharurile se transformă în amidon. Consecinţa: ceapa face apă, îşi pierde textura crocantă şi e numai bună de a fi aruncată. În plus, o ceapă ţinută la frigider emite un miros care va contamina toate celelalte alimente.

Potrivit site-ului Housekeeping, al profesioniştilor în îngrijiri casnice, modul corect de a păstra ceapa ar fi într-un loc fără lumină şi la temperatura camerei. Nu se depozitează în saci de hîrtie, ceapa are nevoie de spaţiu şi de aer ca să fie păstrată mai mult timp, pînă la cel puţin 30 de zile. De preferat, se aşează într-un dulap, pivniţă sau cămară.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *