AlimenteNutriţieUtile

6 cazuri în care usturoiul îţi poate face rău

Usturoiul este unul dintre cele mai sănătoase alimente maturale şi există zeci de reţete cu usturoi pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, în special pentru tensiune arterială, colesterol, boli coronariene, infarct miocardic, reducerea fluxului de sînge datorită îngustării arterelor coronare și ateroscleroză.

Alicina, compus activ prezent în cantități mari în usturoi, funcţionează prin același mecanism ca medicamentele împotriva hipertensiunii. Oamenii de știință cred că usturoiul poate preveni formarea de angiotensină, un hormon implicat în menținerea volumului și a tensiunii arteriale, si poate ajuta vasele sanguine să se relaxeze. În plus, usturoiul este benefic pentru persoanele cu un nivel ridicat de colesterol, deoarece este capabil să îl controleze.

Această plantă este una dintre cele mai bune stimulatoare ale sistemului imunitar. Un studiu recent a constatat că persoanele care mănîncă usturoi zilnic pot reduce cu 63% riscul de gripă şi răceală. În plus, este eficient în tratarea infecțiilor cu stafilococi. Mulți oameni își fac propriul ulei de usturoi pentru a accelera tratamentul infecțiilor urechii.

Dar, dacă mîncaţi usturoi crud, aţi putea avea arsuri la stomac, gaze, greață, miros urît al corpului și al gurii. Efectele secundare depind de echilibrul chimic al fiecărei persoane.

Dacă vă aflați într-una din aceste categorii, evitați să consumați usturoi sub orice formă:

1. Dacă luați anticoagulante. Știați că usturoiul acționează ca un anticoagulant natural? Acest lucru înseamnă că este foarte eficient în tratarea problemelor de circulație, deoarece face sîngele lichid și astfel previne formarea cheagurilor de sînge care pot provoca, printre altele, atac de cord, tromboză, accident vascular cerebral. Dar consumînd în mod regulat usturoi şi luînd şi medicamente anticoagulante, combinaţia va accelera subțierea sîngelui și va provoca pierderi anormale de sînge.

2. Dacă luaţi anticoncepţionale. Nu uitați să consultaţi medicul înainte de a mînca usturoi, deoarece amplifică efectele anumitor medicamente sau anulează alte efecte. Consumul oricărui medicament, în special de contraceptive, poate provoca reacții adverse, dacă este însoțit de o dietă care include usturoi.

3. Dacă aveți probleme hepatice. Mai bine evitați consumul de usturoi dacă aveți probleme cu ficatul. Usturoiul poate scădea eficacitatea medicamentelor administrate pentru probleme hepatice.arsuri-STOMAC

4. Dacă aveți un stomac fragil. Mîncînd prea mult usturoi sau prea multă ceapă puteţi agrava sau irita tractul gastro-intestinal. Usturoiul poate provoca și alte probleme gastro-intestinale, dacă îl consumați în timp ce luați medicamente pentru stomac.

5. Dacă sînteți gravidă. În general, usturoiul crud nu pune probleme femeilor gravide, dacă e consumat în cantități moderate, fie în timpul sarcinii, fie pe durata alăptării. Cu toate acestea, nu se recomandă usturoi în cantităţi terapeutice.

6. Dacă aveți tensiune arterială normală sau scăzută. Dacă suferiți de hipotensiune arterială sau dacă aveți tensiune arterială normală și consumați usturoi, veți risca să scădeți și mai mult tensiunea arterială. Consumați-l cu moderatie!

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.