Mişcare şi naturăSport

Activitate fizică: 11 minute care ți-ar putea schimba viața

Dacă aveți un program încărcat și credeți că ar fi mai bine să amânați sesiunea dvs. de activitate fizică decât să o scurtați, ar trebui să vă revizuiți poate obiceiurile.

Rezultatele unei meta-analize realizate de Universitatea din Cambridge din Marea Britanie au arătat că doar 11 minute de exerciții fizice pe zi pot avea un mare impact asupra vieții dvs., chiar dacă minimumul recomandat este de 22 de minute pe zi.

De fapt, meta-analiza arată că o activitate fizică de intensitate moderată până la susținută poate reduce riscul de cancer, boli cardiovasculare sau de deces prematur.

Un efort moderat se caracterizează prin capacitatea de a vorbi, dar cu dificultate de a cânta. Dacă nu sunteți nici măcar în măsură să discutați în timpul exercițiului, înseamnă că faceți un efort susținut.

Printre activitățile recomandate se numără mersul pe jos, dansul, joggingul sau alergarea, ciclismul și înotul.

Cercetarea s-a concentrat în special asupra participanților care au efectuat minimumul de exerciții recomandate pe săptămână, adică 150 de minute sau 22 de minute pe zi.

Comparativ cu participanții sedentari, cei care au făcut 150 de minute de activitate fizică pe săptămână au avut cu 31% mai puține șanse să moară, indiferent de cauză, cu 29% mai puține șanse să moară din cauza bolilor cardiovasculare și cu 15% mai puține șanse să moară din cauza cancerului. Cu toate acestea, participanții care au respectat jumătate din timpul de activitate fizică necesar, adică 11 minute pe zi, au observat totuși beneficii. În special, și-au redus riscul de deces prematur cu 23%, riscul de a dezvolta o boală cardiovasculară cu 17% și și-au redus riscul de a avea cancer cu 7%. Beneficiile au fost mai puțin notabile dincolo de 150 de minute pe săptămână. „Aproximativ o moarte prematură din 10 ar fi putut fi evitată dacă toată lumea ar reuși să atingă jumătate din nivelul de activitate fizică recomandat”, au anunțat autorii studiului. În plus, „10,9% și 5,2% din toate cazurile de boli cardiovasculare și cancer ar fi putut fi, de asemenea, evitate”. Universitatea din Cambridge din Regatul Unit s-a preocupat de cuantificarea activității fizice în raport cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, bazându-se pe rezultatele a 196 de studii care au eșantionat mai mult de 30 de milioane de participanți adulți urmăriți pe o perioadă de 10 ani. Rezultatele acestei meta-analize au fost publicate marți în British Journal of Sports Medicine. Iată câteva sfaturi pentru a integra mai bine activitatea fizică în viața dvs.:

  1. Alegeți activități care vă plac
  2. Integrați aceste activități în rutina dvs.
  3. Faceți activitate fizică cu un prieten.

sursa TVA Nouvelles, după CNN

Comments

comments

Lasă un răspuns