Mişcare şi naturăSilueteSport

De ce e bine să sari coarda?

Ceea ce în copilărie era doar un joc, acum poate fi un mijloc eficient, ieftin şi amuzant pentru menținerea sănătăţii și a condiției fizice.

Iată 7 motive pentru care ar trebui să începi să sari coarda:

1. Este un exercițiu care antrenează toate grupele de mușchi.

2. Consumul de energie al corpului crește, contribuind astfel la scăderea uniformă în greutate.

3. Îmbunătățește activitatea sistemului cardio-vascular, contribuind la fluidizarea circulației sanguine către zonele periferice ale corpului. Reduce nivelul de colesterol. Conform măsurătorilor efectuate în centrele de nutriție și fitness dacă sari coarda timp de o oră, consumi pînă la 1.000 de calorii.

4. Mușchii se vor dezvolta armonios, vor fi bine conturați, iar grăsimea va dispărea.

5. Întrerupe rutina exercițiilor de la sală şi ajută în recuperarea după o accidentare. Alergatul intens poate provoca dureri musculare sau tendinite, așa că este bine să alternezi perioadele de la alergare cu cele de sărituri la coardă pentru a nu-ți expune corpul unor posibile riscuri.

6. Este un antrenament ieftin. O coardă bună costă cîțiva zeci de lei, ține o veșnicie și o poți folosi de fiecare dată cînd timpul îți permite, acasă, la serviciu, în parc.

7. Săritul corzii contribuie la obținerea unei posturi corecte a corpului pentru că te obligă să-ți menții corpul drept atunci cînd sari. De asemenea, îmbunătățeste viteza de reacție și de coordonare între membrele corpului.

Articolul integral în eva.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns