Barba-popii, planta care alină durerile articulare

Barba-popii e o plantă cunoscută ca remediu naturist eficient în mai multe afecţiuni. Este uşor de recunoscut după florile albe, grupate sub formă de bucheţele. Planta este folosită la tratarea reumatismului, gutei, dar calmează şi crizele de sciatică. De asemenea este foarte eficientă în răceală, gripă şi stări febrile, amigdalită, faringită şi sinuzită. Planta este un remediu şi pentru scăderea acidităţii gastrice, favorizează eliminarea gazelor intestinale şi acţionează preventiv în cazul greţurilor şi vărsăturilor.

Pentru aceste afecţiuni se recomandă ceaiul de barba-popii, care se prepară dintr-o linguriţă cu flori şi frunze într-o cană cu apă clocotită. Se lasă un minut, se strecoară şi se beau cel mult trei căni cu ceai într-o zi. Ceaiul de barba-popii are efect diuretic şi se foloseşte  şi în curele de detoxifiere.

Pentru afecţiunile respiratorii se fac inhalaţii şi gargară cu infuzie.

Barba-popii este tonifiantă la nivelul pielii şi grăbeşte vindecarea rănilor cu ajutorul cataplasmelor cu frunze proaspete.

Se mai foloseşte şi pentru tratarea hemoroizilor şi a anexitei, sub formă de băi locale, cu un decoct preparat din 500 g plantă fierte în cinci litri de apă, timp de 30 de minute.

Atenţie! Nu se beau mai mult de trei căni de ceai pe zi, pentru a se evita apariţia stărilor de greaţă.

Comments

comments