ControverseTerapii alternative

Misterioasa apă de piramidă

Despre efectul de piramidă s-a auzit de multă vreme, dar puţină lume a recurs la terapia cu apă de piramidă, o metodă simplă şi la îndemînă pentru a ne îmbunătăţi starea de sănătate. Efectul de piramidă a fost folosit în urmă cu 4.000 de ani de egipteni, care descoperiseră că procesul descompunerii în interiorul construcţiilor piramidale este mult încetinit. În ultimii ani, oamenii au construit piramide moderne pentru dezvoltarea intensivă a culturilor vegetale, prelungirea duratei de conservare a unor alimente şi producerea apei de piramidă, „apa vie“, cum i se mai spune. Avînd calităţi deosebite, apa energizată în interiorul unei piramide a început să fie folosită ca agent terapeutic. Iată cum putem să obţinem şi noi această apă şi în ce cazuri o putem folosi pentru sănătate, dar şi pentru prelungirea termenului de valabilitate al alimentelor.

pag_13_-_piramida_ap_2012050808Apa se purifică şi se energizează

Efectul de piramidă este incontestabil, dar unii oameni consideră că acesta este încă un fenomen neobişnuit. Nu e nimic misterios în aceste proprietăţi ale piramidelor, totul a fost explicat şi certificat ştiinţific. Despre ce e vorba? Majoritatea proceselor naturale care se desfăşoară în organismele vii se intensifică şi se armonizează atunci cînd acestea sînt introduse în cîmpul de forţă al unei piramide construite după proporţiile celebrului monument al faraonului Keops din Egipt. Cel mai puternic efect se obţine atunci cînd organismele sînt plasate la o treime de baza piramidei şi la două treimi de vîrful ei. S-a constatat că nu numai organismele vii, ci chiar şi materia neînsufleţită capătă proprietăţi deosebite atunci cînd stă în piramidă. Cel mai interesant efect al piramidei apare asupra apei. Lichidul devine, din punct de vedere microbiologic, mai pur, se păstrează mai mult timp şi, mai ales, atunci cînd este consumat de către organismele vii, are efecte stimulative asupra proceselor de creştere şi efecte curative pentru o listă foarte lungă de afecţiuni. De fapt, acţiunea apei energizate în piramidă se răsfrînge asupra întregului organism, stimulîndu-l să se apere singur şi să lupte cu boala.

Mătură toxinele din organism

Persoanele la care tratamentul cu apă de piramidă s-a dovedit a fi cel mai eficient sînt cele care se confruntă cu blocarea proceselor de eliminare a toxinelor şi care prezintă o receptivitate foarte mare la factorii perturbatori din mediul exterior (cum ar fi poluarea aerului şi a alimentelor, poluarea sonoră, stres). Cura cu această apă, denumită „apă vie“, este recomandată în afecţiuni precum astenie, constipaţie, boli de piele, apetit dereglat, afecţiuni digestive, scleroză în plăci, boli virale recidivante, afecţiuni renale, hepatice, pancreatice şi pulmonare, boli cardiace sau cerebrovasculare, infecţii, îmbătrînire precoce. Apa de piramidă acţionează asupra întregului organism, sporindu-i imunitatea, îl încarcă cu energii pozitive, stimulează cîmpurile bioenergetice, accelerează procesul regenerării celulare, încetineşte înmulţirea microbilor. Consumată în locul apei potabile, apa de piramidă ajută la eliminarea toxinelor, activează şi echilibrează metabolismul, dinamizează circulaţia sanguină şi încetineşte procesele oxidative din organism. Printre bolile mai grave în care administrarea apei de piramidă are efecte de excepţie se numără şi cancerul de orice tip. Trebuie reţinut că apa energizată în piramidă nu este un panaceu, nu face minuni, dar o cură cu un astfel de lichid are rezultate vizibile în ameliorarea suferinţelor şi, mai ales, în recăpătarea tonusului cerebral şi organic.

Să ne construim singuri o piramidă

Pentru a obţine apă de piramidă ne trebuie o piramidă care să respecte riguros proporţiile celei din Egipt. Se poate realiza din sîrmă de cupru (aluminiul este energofag), cu grosimea de 2-4 mm, din care se construieşte un schelet piramidal cu laturile bazei egale. De asemenea, muchiile trebuie să fie egale, dimensionate în aşa fel încît volumul piramidei să fie de 10 ori mai mare decît cel al apei pe care dorim să o energizăm. Efectul este cu atît mai puternic, cu cît piramida este mai mare. Laturile trebuie să aibă cel puţin 40 cm, iar muchiile, 38 cm. Unghiurile bazei trebuie orientate spre cele patru puncte cardinale. Trebuie să ştim că, dacă nu se respectă detaliile geometrice, efectul nu apare. În centru se pune un stîlp de susţinere, deşi unii practicieni spun că nu e absolut necesar. În jurul acestuia se aşază vase cu deschidere largă, din porţelan, lut ars sau sticlă, în care se pune apă. Locul în care se plasează vasele trebuie să fie situate la o treime de baza piramidei, pe un suport. De ce numai acolo? Pentru că în centrul de greutate al piramidei, spun radiesteziştii, energiile telurice se întrepătrund. Exact la aceeaşi înălţime este plasat principalul nostru centru energetic, sub buric. Fotografiat în infraroşu, vortexul format în interiorul unei piramide are configuraţia acidului dezoxiribonucleic (ADN). Pentru evitarea pătrunderii prafului şi altor impurităţi, piramida poate fi acoperită cu o folie de celofan sau hîrtie, respectiv o altă piramidă. Nu se folosesc capace de metal, deoarece deturnează energia captată. Înălţimea suprafeţei apei trebuie să fie cît mai sus posibil. Dacă nivelul apei e jos, în jumătatea inferioară a înălţimii piramidei, în unele faze ale lunii, se constată creşterea acidităţii apei.

Cum obţinem apă de piramidă?

Durata de energizare a apei este de minimum 12 ore şi maximum 24 de ore. Nu se constatată efecte negative evidente dacă întîrziaţi scoaterea vaselor de sub piramidă. Apa trebuie să fie plată sau de izvor sau măcar fiartă. Valoarea terapeutică sporeşte dacă întrebuinţăm pentru energizare apă argiloasă sau apă distilată. Se poate folosi şi apa de robinet, dar efectul va fi mai slab. Apa de robinet trebuie să stea 24 de ore într-un vas înainte de a fi plasată în piramidă, pentru decantarea impurităţilor. Apa energizată nu se fierbe, nu se mai prepară în niciun alt mod, deşi, după unii practicieni, se poate folosi şi la prepararea infuziilor. În acest caz, preparatele din plante care au la bază apa de piramidă trebuie să stea şi ele sub piramidă. Apa energizată în piramidă se păstrează în sticle închise cu dop. Valabilitatea este de două săptămîni la temperatura camerei şi o lună, la frigider. Cura cu apă de piramidă nu trebuie să depăşească două săptămîni, deci puteţi energiza apa o singură dată pentru întreaga perioadă de tratament. Ca proporţii, de pildă, pentru circa doi litri de apă vie, laturile bazei piramidei trebuie să fie de 45 cm, iar muchiile de respectiv 42,8 cm. În primele zile se beau cantităţi mai mici, pentru obişnuirea organismului. Aceasta apă se poate utiliza concomitent cu alte tratamente, pe care le potenţează.

Cura cu apă de piramidă

În tratamentul cu apă de piramidă, se poate bea apa ca atare, în ceaiuri sau inclusă în alimentele de regim, deoarece le sporeşte forţa terapeutică. Unii bioterapeuţi recomandă să nu fierbem apa de piramidă. În loc de apă obişnuită, se va bea doar apă de piramidă, excluzîndu-se alimentele cu aditivi sintetici, carnea, margarina, zahărul. Durata curei nu trebuie să depăşească 14 zile, 3 luni consecutiv, cu două săptămîni pauză. Efecte adverse la această cură nu se cunosc. Perioadele de pauză sînt absolut necesare, în acest timp organismul asimilînd informaţia energetică primită. Efectele se vor vedea repede, chiar în primele zile se va regla metabolismul, pofta de mîncare, în primele două săptămâni se vor elimina toxinele din organism. Această cură ajută la slăbit şi reduce şi reglează tensiunea arterială. După 3-5 luni de tratament cu apă de piramidă, se constată reducerea sau vindecarea unor pareze, precum şi creşterea rezistenţei organismului la diferite boli. Apa energizată în piramidă poate fi folosită şi la spălarea părului, firele de păr devenind mai viguroase şi mai mătăsoase. Folosirea regulată a apei de piramidă la spălarea feţei vindecă acneea, pielea devine mai catifelată şi capătă un aspect mai tînăr. Un alt efect vizibil este o stare pozitivă, optimistă, dar şi un somn odihnitor. O piramidă de hîrtie ţinută pe cap limpezeşte gîndurile şi alungă migrenele.

Lame, baterii şi bijuterii regenerate

La ce mai e bună o piramidă? Dacă tot aţi construit-o, este păcat să nu cunoaşteţi şi alte utilizări ale efectului de piramidă. Aşezate în centrul de greutate al construcţiei, seminţele germinează mai uşor şi cresc mai repede. Plantele vor fi mult mai sănătoase, iar legumele mult mai mari ca de obicei. Plantele udate cu apă de piramidă cresc mai repede şi mai sănătoase, iar florile din vaze nu se ofilesc. Plantele crescute sub piramide de sticlă prevăzute cu aerisire, se dezvoltă mai mult şi sînt mai rezistente la agenţi patogeni. În piramidă, fructele îşi păstrează prospeţimea timp îndelungat. Carnea păstrată sub piramidă nu se strică. Este comestibilă şi după cîteva luni. Viteza de fermentare în procesul de obţinere a diferitelor brînzeturi este mult accelerată. Lamele plasate în centrul de greutate al piramidei se ascut singure. Bateriile uscate, depozitate în piramide, îşi revin şi mai pot funcţiona ca şi cum ar fi fost reîncărcate. Bijuteriile puse în apă de piramidă se curăţă singure, în 10-15 minute. Experienţele au arătat că persoanele care dorm sub piramidă au un somn profund regenerator în numai 3-4 ore şi îşi sporesc chiar şi energia sexuală. Un efect pozitiv se obţine şi dacă piramida este plasată sub pat. Mai mult timp petrecut în piramidă ajută la tratarea migrenelor, arsurilor şi fracturilor. În 15 minute, organismul se revigorează complet oricît am fi de obosiţi. În interiorul piramidei, meditaţia este mai profundă, ne liniştim foarte uşor. În Moscova, există 17 piramide din fibră de sticlă, cea mai mare dintre ele avînd o înălţime de 40 de metri. Vizitatorii declară că, după cîteva ore petrecute în interiorul piramidei, se simt „de parcă ar avea aripi“.

Pyramid-Frame-Mahoga_2012050808Experimente uimitoare

• Francezul Antoine Bovis a observat în 1940 că, în interiorul piramidei, are loc un proces de mumificare naturală. El a găsit în Piramida lui Keops şoareci care, în loc să devină schelete, se deshidrataseră. Revenit în Franţa, Bovis a construit o piramidă din carton care respecta proporţiile celei egiptene şi a orientat-o pe direcţia N-S. În poziţia corespunzătoare camerei faraonului, aproximativ la 1/3 din înălţime, a plasat cadavrul unei pisici. Spre mirarea lui, cadavrul s-a deshidratat, mumificîndu-se. Rînd pe rînd, cercetători din numeroase ţări au facut experimente care au demonstrat că efectul de piramidă există. Primul brevet de invenţie care foloseşte efectul de piramidă îi aparţine lui Karel Drbal. În 1959, el a inventat un dispozitiv piramidal de ascuţit lame de ras. Cercetările au arătat că lama îşi măreşte de cîteva ori durata de utilizare, dacă este aşezată într-o piramidă. Din acel moment şi pînă azi, în punctul considerat activ din interiorul piramidei s-au plasat cele mai neaşteptate obiecte. Dr. Marioara Godeanu şi colectivul de savanţi care au făcut cercetări la Piramida de la Piteşti, au descoperit că alimentele se păstrează în piramidă mai bine decît în frigider. Aşezînd piramide pe stupi, au constatat că producţia de miere a crescut enorm, albinele audevenit mai robuste şi înmulţindu-se mai rapid. O plantă bolnavă, pe cale de a se usca, a redevenit viguroasă.

Alte efecte ale piramidei

– Energia piramidei acţionează chiar şi asupra dulciurilor, aciditatea din fructe se diminuează, gustul devine mai pronunţat.
– După aproximativ patru ore de expunere sub piramidă, sucul de struguri devine mai puţin acru şi cu gust mai bun.
– Ierburile de leac, puse la uscat în piramidă, îşi păstrează culoarea verde şi au o forţă tămăduitoare mai mare.
– Aşezaţi un litru de lapte sub piramidă. După o lună veţi avea cea mai gustoasă brînză fără E-uri.
– Cremele, uleiurile de masaj, produsele cosmetice ţinute sub piramidă devin mult mai eficiente.
– Folia de aluminiu încărcată 2 ore cu energia piramidei tratează cu succes durerile reumatice şi de artroză. Aceeaşi folie aplicată pe ficat ia durerile hepatice şi biliare.

Articolul integral în Monitorul Expres

Comments

comments

Comentariile sunt închise.