Rodia reduce colesterolul

Considerată elixirul tinereţii, rodia are efecte anti-îmbătrînire, luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă şi artrite. Rodiile conţin vitaminele A, C şi E, dar şi fier şi antioxidanţi, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care stau la baza multor boli cronice. Un studiu realizat anul trecut de cercetătorii britanici arată că rodiile reduc stresul provocat de problemele de la locul de muncă. Sucul sau fructele de rodie ajută la protejarea sistemului imunitar şi a celui circulator. Specialiştii în nutriţie din Turcia atrag atenţia şi asupra componentelor valoroase conţinute de coaja rodiei. Într-un studiu spaniol, s-a constatat că procesul de îmbătrînire al ADN-ului poate fi încetinit în urma consumului de rodie.

Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.

Articolul integral în Monitorul Expres.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *