Coaja de salcie, remediu în depresii

De la salcie, în scopuri medicinale se utilizează doar coaja ramurilor tinere, de doi-trei ani. Aceasta este considerată echivalentul natural al aspirinei, fiind foarte eficientă în reumatism. Conţine salicozidă, substanţă care se descompune în organism, din reacţie rezultînd şi acid salicilic.

Coaja de salcie se utilizează intern sub formă de decoct (fiertură): două linguri de coajă uscată şi măcinată la o cană cu apă, trei linguri de ceai/zi, remediul dovedindu-se foarte eficient în combaterea febrei, a răcelilor, reumatismului şi gutei. Datorită proprietăţilor sedative, coaja de salcie ajută în combaterea nevralgiilor şi a stărilor de insomnie. De asemenea, combate hemoragiile şi durerile genitale

Extern, coaja de salcie se foloseşte ca fiertură concentrată pentru gargară, comprese şi băi cu efecte cicatrizante şi hemostatice în cazul hemoroizilor, la ulceraţiile pielii, gingivite ori afte bucale. În caz de artroză sînt indicate şi băi locale cu decoct concentrat din scoarţă de salcie şi scoarţă de stejar.

Datorită proprietăţilor antiagregant-plachetare, extractul din scoarţă de salcie ajută în vindecarea aterosclerozei, reduce riscul de atac cerebral şi atac de cord. Se recomandă cure de cîte 2 luni pe an.

Pulberea se obţine din coaja bine uscată şi măcinată. În angoase, insomnie, depresie, neurastenie, se recomandă ca leac, cîte două, trei grame de pulbere pe zi.

Comments

comments

82 de comentarii la „Coaja de salcie, remediu în depresii

Lasă un răspuns