Cum recunoşti usturoiul din China?

Usturoiul este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Este ideal pentru cei cu hipertensiune, colesterol ridicat, boli de inimă, ateroscleroză, paraziţi. Dar aceste proprietăţi sînt valabile doar în cazul usturoiului natural, aşa cum îl cultivă ţăranii din România. Din păcate, magazinele şi chiar pieţele sînt invadate de usturoi de import, cel mai nociv fiind cel provenit din China. Există producători chinezi care folosesc pesticide interzise pentru a stimula creșterea usturoiului. Deseori, conţine plumb, bromură de metil (atacă aparatul respirator şi sistemul nervos central), sulfiţi şi alte chimicale contra dăunătorilor şi pentru prelungirea prospeţimii, fără germinare.
Iată caracteristicile produsului de China care vă pot ajuta să identificaţi uşor usuroiul toxic de cel sănătos:

  • este mai ușor
  • are un „design” perfect şi e mai puţin bulbos
  • nu are gust absolut deloc sau are un gust foarte fad (cel românesc are miros înţepător)
  • rădăcinile și stemul lipsesc pentru a ca usturoiul să fie mai uşor şi să coste mai puţin transportul maritim
  • mirosul de chimicale e pregnant

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *