Igiena locuinţeiRemediiUtile

Pesticidele naturale, eficiente şi uşor de preparat

Nu toate pesticidele sînt nocive pentru om, dar agricultorii de astăzi nu mai folosesc soluţii naturale care să ţină la distanţă dăunătorii. Din fericire, vechile metode nu au fost date uitării de tot, funcţionînd şi astăzi eficient împotriva insectelor care ar putea distruge plantele.

Ieftin, natural și non-toxic, usturoiul este varianta naturală perfectă prin care se pot ține dăunătorii departe de plante. Pur şi simplu trebuie plantat în grădină pentru a elimina termitele, furnicile, omizile, musculițele, viermii, gîndacii și melcii. Aproape toate plantele aromatice cum ar fi menta, busuiocul, cimbrul, dar şi ardeiul iute, sînt foarte bune pentru alungarea dăunătorilor. Ca rețetă pentru un pesticid natural, se recomandă două căpățîni întregi de usturoi, 3 căni de frunze și tulpini de mentă și 2 lingurițe de ardei iute roșu uscat. Se amestecă la blender menta și usturoiul. Amestecul se transferă într-un vas mare în care se adaugă 12 cești de apă şi ardeiul iute. Se fierbe totul aproximativ o oră și se lasă amestecul rezultat să se răcească peste noapte. Soluția se toarnă într-o sticlă cu pulverizator și se folosește cu încredere acest „pesticid” natural pentru grădină sau plantele din ghiveci.

Plantele nu vor suferi, amestecul atacă doar insectele. Pulverizaţi atît pe partea de sus a frunzelor, cît și dedesubtul lor, însă evitaţi utilizarea excesivă. Soluția poate fi depozitată în frigider timp de maxim o săptămînă.

De asemenea, sarea este unul dintre cele mai simple pesticide naturale. Se amestecă două linguri de cristale de sare într-un litru de apă caldă și se pulverizează soluția pe plantele de interior și exterior, contra acarienilor, viermilor de varză și melcilor. Pesticidele eco au avantajul că repectă natura şi pot fi preparate acasă cu minimum de efort şi cheltuială.

Articolul integral în ziaruldesanatate.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns