CosmeticăFrumuseţeRemediiUtile

Aloe vera, pentru sănătatea părului şi a scalpului

Aloe vera este o plantă care crește în zone tropicale și subtropicale, apreciată pentru utilitatea decorativă și medicinală (proprietăți de vindecare și regenerare). Dar este bună şi pentru îngrijirea părului şi a scalpului.

Aloe vera conţine o cantitate mare de vitamine, minerale și alte substanţe (75 de ingrediente active, printre care şi vitaminele A, C, E, B12 și colină), utile pentru creșterea părului sănătos și abundent. Dar legătura dintre proprietățile plantei aloe vera și vitalitatea părului nu a fost încă dovedită de cercetarea științifică. Cu toate acestea, planta este asociată şi cu îngrijirea părului.

Aloe vera are efecte benefice în principal graţie compoziţiei, care include:

– Vitamine
Aminoacizi esențiali
– Minerale, cum ar fi cuprul și zincul, care sînt importante pentru creșterea părului
– Plante steroizi
– Acizi grași

Aloe vera este şi o afacere mare. În 2004, produsele cosmetice, alimentare și farmaceutice care conțineau Aloe vera au adus 110 miliarde de dolari pe an.

Aloe vera se găseşte sub mai multe forme. În timp ce unii taie frunzele plantlore și aplică direct gelul proaspăt, pot fi achiziționate produse preparate pe bază de Aloe: lichid, ulei, gel, pilule, șampoane, loțiuni, creme și spray-uri.aloe-vera-gel-on-wooden-spoon-1

Şampon
Spălarea părului cu Aloe vera poate ajuta la creșterea părului. Potrivit Trichological Society, o asociație independentă pentru profesioniști implicați în studiul și tratamentul scalpului și părului uman, rata medie de creștere a părului este de 1 centimetru pe lună. Şampoanele și alte produse de păr nu s-au dovedit a avea un impact semnificativ asupra acestei rate, determinată în primul rînd de genetică și de sănătatea individului.

Dermatite

Utilizarea Aloe vera în tratamentul dermatitei seboreice a fost studiat ca unul dintre beneficiile pentru îngrijirea părului.

Dermatita seboreică este o afecțiune a pielii care provoacă o erupție cutanată și cruste de culoare galben-albă pe suprafața pielii, care poate fi umflată și grasă. Se dezvoltă frecvent pe față și pe scalp.

Un studiu a constatat că tratamentul cu Aloe vera a dus la o reducere semnificativă a mîncărimii, scuamelor, crustelor și dimensiunii zonei afectate. Deoarece boala poate, în unele cazuri, să ducă la pierderea temporară a părului, aceasta este o utilizare clară a plantei pentru creșterea părului.

Deoarece Aloe vera contribuie la un scalp sănătos, important pentru creșterea sănătoasă a părului, acest lucru susține argumentele privind eficiența aloe vera în îngrijirea părului.

Păr uscat

Cu amestecul bogat de vitamine, minerale, apă și multe altele, Aloe vera poate ajuta la protejarea nivelului de umiditate în părul uscat.

Creşterea părului

Cercetătorii au sugerat că beneficiile aloe vera pentru păr pot fi datorate, cel puţin în parte, capacităţii platei de a stimula circulaţia sîngelui şi de a îmbunătăţi furnizarea de oxigen şi nutrienţi în foliculii piloşi.aloe-vera-gel

Reacţii adverse

Aloe vera este un produs natural și comportă puține riscuri, astfel încît oamenii îl pot încerca în siguranță, în ciuda lipsei de consens științific. Utilizarea externă a plantei are, în unele cazuri, efecte secundare nedorite:

Reacții alergice, în special la cei alergici la usturoi, ceapă și lalele
Dermatită de contact sau erupţie cutanată care se dezvoltă după ce Aloe vera este pusă pe piele
Fototoxicitate sau o iritare a pielii asemănătoare unei arsuri grave de la expunerea la soare.

Diaree, vărsături, dezechilibre electrolitice, probleme ale rinichilor au fost asociate, rar, cu utilizarea orală a Aloe vera.

Cum tratăm părul cu Aloe vera?

Unii oameni preferă să aplice gelul proaspăt de Aloe vera direct pe scalp. Pentru a face acest lucru:

Tăiaţi o frunză de la o plantă vie de Aloe vera
Folosind o linguriță, colectați gelul (puteţi să-l amestecaţi cu nucă de cocos sau ulei de măsline)
Masaţi gelul sau amestecul direct pe scalp și lăsați-l să stea pentru o oră
Utilizați un șampon ușor pentru spălarea părului și a scalpului
Repetați acest proces de 2-3 ori pe săptămînă, după cum este necesar.

Deoarece unii oameni sînt sensibili la Aloe vera, cel mai bine este să procedați cu prudență și să încercați să puneţi mai întîi o cantitate mică de gel pe încheietura mîinii, pentru a vedea dacă există o reacție, înainte de a o aplica pe scalp.aloe-vera_625x350_41443087656

Măşti de păr

Măștile de păr sînt o modalitate populară de a utiliza Aloe vera pentru îngrijirea părului. Sucul de aloe se amestecă cu unul dintre următoarele ingrediente:

Miere
Ulei de jojoba
Albușuri de ou
Schinduf

Cu acest amestec se masează scalpul şi se lasă timp de 15 minute pînă la 1 oră, după care se spală cu un șampon ușor.

Sursa: medicalnewstoday.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.