Dieta cu chefir, siluetă cu probiotice

Dieta cu chefir e ideală pentru cei care doresc să slăbească, să îşi îmbunătăţească digestia şi să elimine toxinele din organism. Acest lactat sănătos reglează tranzitul intestinal şi alcalinizează sîngele, protejează inima şi sistemul cardiovascular, e recomandat şi celor cu diabet. Chefirul este unul dintre puţinele alimente probiotice, stimulînd sistemul imunitar şi susţinînd concentraţia de calciu în oase.

Dieta cu chefir presupune respectarea cîtorva reguli:

  • Trebuie evitate alimente ca: pîine, cartofi şi orez, ulei, inclusiv extravirgin.
  • Fără fast-food
  • Fără condimente care obosesc ficatul
  • Singurele lichide permise: chefir şi apă plată
  • Este obligatorie o masă principală lichidă pe zi (supă sau ciorbă)
  • Nu se mănîncă deloc fructe şi niciun aliment care conţine zahăr

Dieta durează 7 zile şi poate fi reluată după o pauză de 3 săptămîni de alimentaţie normală.
În primele două zile şi ultimele două zile ale dietei veţi consuma: la micul dejun o cană de chefir simplu, ca gustare două linguri de caju şi două linguri de migdale necoapte, la prînz o salată mare de roşii, pătrunjel, mărar, două felii de brînză rasă, o lingură de mix de seminţe crude măcinate sau pudră de cînepă, o linguriţă pudră de silimarină din armurariu, un avocado tăiat cuburi. În loc de gustarea de după-amiază, se bea o cană de chefir. La cină, se mănîncă supă.

Atenţie: este posibil ca în această perioadă fără dulciuri şi făinoase să intraţi în sevraj: stare de rău instalată brusc, cu senzaţie de foame iminentă (scade glucoza în sînge) şi uşor tremur periferic. Acestă senzaţie dispare în 5 minute de repaus şi calm. Puteţi purta un cub de zahăr în geantă pentru urgenţe.

În zilele 3, 4, 5 se vor consuma doar mese lichide: supe, ciorbe, smoothie-uri de legume, chefir (cel mult două căni pe zi)

Atenţie! Dieta nu este recomandată persoanelor cu boli ale sistemului digestiv, boli cardiovasculare, insuficienţă renală, boală hepatică cronică sau boli inflamatorii. Nu urmaţi această dietă înainte de a cere sfatul medicului specialist.

Articolul integral în kudika.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *