Pătrunjelul uscat opreşte metastazele

Cancerul pulmonar se defineşte drept o reproducere necontrolată a unor celule anormale în interiorul plămînului. Celulele canceroase se vor grupa, formînd o tumoră pulmonară. Dacă se separă şi trec în circulaţia sanguină şi limfatică, celulele canceroase pot ajunge şi în alte zone ale organismului, formînd metastazele.

Această formă de cancer este o formă destul de agresivă, cu o evoluţie rapidă. Cancerul pulmonar este cea mai frecventă neoplazie din lume, cu incidenţă maximă la bărbaţi. La femei, este al doilea cel mai frecvent cancer, după cel mamar.

Un studiu publicat în 2013 a demonstrat că apigenina, o substanţă care se găseşte în pătrunjel, poate distruge 86% dintre celulele cancerului pulmonar. Apigenina este un compus conţinut şi de alte alimente precum ţelina, portocalele, ceapa, însă, pătrunjelul este cea mai bogată sursă de apigenină, în special cel uscat. Un alt studiu publicat în China în 2005 a scos la iveală că apigenina din pătrunjel este eficientă în combaterea creşterii celulelor canceroase.

Articolul integral în ampress.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *