AlimenteNutriţie

Senzaţia verii: cafea de turmeric

Se pare că cea mai populară băutură a momentului, care poate înlocui cafeaua de dimineaţă, este cafeaua de turmeric. Este energizantă şi are un efect benefic asupra sistemului imunitar. În plus, curcumina din compoziţia turmericului, cea care dă culoarea condimentului, este recunoscută pentru proprietăţile sale antioxidante, anticancerigene şi antiinflamatorii extraordinare. GreenMedInfo.com a numit turmericul „cea mai importantă plantă a lumii”, după ce s-au descoperit peste 580 de potenţiale beneficii ale curcuminei, principalul polifenol din acest condiment. Astfel, turmericul luptă cu cancerul, protejează de radiaţii şi metale grele, reduce inflamaţiile, previne boala Alzheimer.

Cafeaua de turmeric se prepară din următoarele ingrediente: apă, o jumătate ceaşcă de turmeric pudră, 5 linguri ulei de nucă de cocos extravirgin, nerafinat (1/3 ceaşcă), maximul o linguriţă piper negru, o linguriţă de miere de albine.

IMG_3017Mod de preparare: Într-o tigaie, se lasă să se încălzească la foc mic apa şi turmericul, timp de 7-10 minute, amestecînd din cînd în cînd. Dacă apa se evaporă de tot şi amestecul tinde să se usuce, mai adăugaţi puţina apă, treptat (maximum o ceaşcă). Îndepărtaţi tigaia de pe foc, lăsaţi să se răcească şi adăugaţi uleiul de nucă de cocos şi piperul. Pasta aurie poate fi păstrată la frigider, într-un borcan de sticlă acoperit, timp de 1-2 săptămîni.

Se toarnă într-o ceaşcă lapte de migdale (cînepă sau cocos). Se adaugă o linguriţă din pasta de turmeric şi apoi apă fierbinte. În funcţie de gust, se asortează cu scorţişoară, nucşoară, cuişoare, miere.

Reţeta care circulă online a fost concepută şi dezvoltată iniţial de Doug English, un veterinar celebru.

Articolul integral în garbo.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns