Remedii pentru genunchi umflaţi

Cea mai comună cauză a genunchilor umflați este acumularea de fluide la nivelul articulaţiei, condiție care se mai numește și „apă la genunchi”. Poate fi cauzată de accidentări, uzarea genunchiului în urma efortului fizic intens sau de diverse afecțiuni. În cazuri mai rare, poate fi vorba despre o tumoare la nivelul genunchiului.

Dacă genunchii sînt umflaţi mai mult de cîteva zile și durerea este suficient de mare, este cazul să mergi la medic. Pînă atunci, trebuie să eviți efortul fizic, orice fel de mișcare periculoasă a genunchiului și, eventual, să aplici niște remedii homemade pentru genunchi umflați.

  • se aplică gheață timp de 10-20 de minute. Se va reduce inflamația și amorți zona, înlăturînd durerea prin îngustarea vaselor de sînge.
  • pastă făcută din gălbenuș și o lingură de sare (utilă şi în afecțiuni reumatice). Pasta trebuie schimbată o dată la două ore și trebuie folosită de cel puțin cinci ori pe zi. Inflamația se reduce, iar durerile încep să se amelioreze.
  • Uleiul de muștar are efect calmant, putînd fi folosit cu încredere pe încheieturi accidentate. Îmbunătățește circulația și reduce inflamația. Trebuie aplicat călduț. se masează zona îndelung. Se înfăşoară genunchiul cu un prosop cald.
  • Oțetul din cidru de mere ajută la neutralizarea unor toxine dăunătoare care se acumulează la nivelul genunchiului, mai ales în cazul afecțiunilor reumatice. Oțetul este eficient atît pe cale internă, cît și externă. Se amestecă două lingurițe de oțet cu 250 ml de apă și se bea în fiecare zi acest amestec. Se pot pune două linguri de oțet din cidru de mere în apă caldă și se fac băi locale cel puțin 10 minute. Se amestecă oțetul cu ulei de măsline și se masează zona respectivă de două ori pe zi.
Articolul integral în divahair.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns