PoluareŞtiri

Francezii interzic actualele beţişoare de urechi

Începînd cu 1 ianuarie 2020, beţişoarele de urechi, aşa cum le cunoaştem acum, vor disparea, urmînd să fie fabricate doar din hîrtie biodegradabilă.
Aceasta e decizia Parlamentului francez adoptată la 20 iulie, notează Le Parisien. Motivul? Cele mai multe dintre aceste mici obiecte extrem de populare ajung în cele din urmă în mediul acvatic. „O mulţime de oameni aruncă beţişoarele în toaletă, în locul la coșul de gunoi din baie, ceea ce generează grave consecinţe asupra florei şi faunei. Nu numai că beţişoarele eliberează substanțe chimice care continuă să circule în mediu pe toată durata vieții plasticului, dar se şi acumulează în insule de plastic. În plus, beţişoarele pot perfora corpurile păsărilor și peștilor care le ingerează”, s-a plîns Antidia Citores, purtător de cuvînt al asociației Surfrider Foundation Europe. Se estimează că, în 2050, va exista mai mult plastic decît peşti în ocean.
În vizorul parlamentarilor au intrat şi microbilele adăugate la unele paste de dinţi, geluri de duş, măști. Acuzate că afectează stomacul peștilor, aceste biluţe vor dispărea, de asemenea, de la 1 ianuarie 2018.

Sursa: 20minutes.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns