BoliCreier şi sistem nervosPsihologieŞtiri

Ai dureri cronice? Depresia partenerului tău e de vină

Partenerii persoanelor cu depresie sînt mai susceptibili să sufere de dureri cronice, conform unei cercetări recente. Studiul arată că, aceste două condiții împărtășesc cauze comune, dintre care unele sînt genetice, în timp ce alte cauze provin din mediul în care trăiesc cei doi parteneri de viaţă.

Experţii spun că descoperirile lor aduc o lumină nouă asupra bolilor şi ar putea contribui la dezvoltarea unor teste mai bune de diagnosticare şi la tratamente mai eficiente.

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au studiat datele a mai mult de 100.000 de persoane incluse în studii mari de sănătate din Marea Britanie. Echipa a analizat fondul genetic al oamenilor, dar şi mai multe detalii din experienţele lor legate de durere şi depresie. Descoperirile lor au arătat că durerea cronică este cauzată parţial de gene şi parțial de factori de risc încă neidentificaţi. Ei au găsit, de asemenea, suprapuneri semnificative între factorii de risc pentru durere cronică şi depresie.

Durerea cronică este o cauză comună de handicap, dar se ştie puţin despre ce o cauzează. Oamenii de ştiinţă spun că această cercetare va contribui la a înţelege de ce unii oameni suferă de aceste dureri şi alţii nu.

Profesorul Andrew McIntosh a declarat: „Sperăm că studiul nostru va încuraja oamenii să se gîndească la relația dintre durere cronică şi depresie şi dacă bolile fizice şi mintale sînt separate, cum cred unii”.

Sursa: sciencedaily.com

Comments

comments

Lasă un răspuns