Elixir natural cu ţelină şi ovăz

Remediul se prepară din apă, rădăcini de ţelină şi seminţe de ovăz nedecorticate. Se curăţă rădăcini de ţelină, cît să se umple o treime dintr-un borcan. Se spală bine cu apă rece, se taie în felii mici care se dau prin maşina de tocat şi se introduc într-un borcan. Separat, în alt borcan de aceeaşi capacitate, se pun seminţe de ovăz nedecorticate (tot o treime din vas). Seminţele de ovăz se macină mare. Se toarnă peste ele apă rece, pînă se umple borcanul. Se lasă la macerat 24 de ore. Se strecoară fiecare preparat prin tifon, apoi se amestecă în părţi egale.

Amestecul se consumă pe parcursul a două zile, după care se prepară noi cantităţi. Se administrează 1-1,5 litri de macerat, zilnic. Este recomandat ca tratamentul să se repete de mai multe ori în decursul unui an, cu pauze de 1-2 luni.

Indicaţii terapeutice: oboseală, frigiditate, impotenţă, digestie deficitară, colici renale, reumatism, gută, litiază renală, afecţiuni pulmonare, hepatice, demineralizare, diabet, obezitate, insomnie, diferite forme de cancer, circulaţie proastă a sîngelui, gripe, răceli, bronşite, viermi intestinali, ulcer gastric, afecţiuni cardiace.

Articolul integral în topremediinaturiste.ro

Comments

comments

10 comentarii la „Elixir natural cu ţelină şi ovăz

Lasă un răspuns