Bărbaţii macho sînt depresivi şi ruşinoşi

Cercetătorii americani de la Universitatea din Bloomington susţin că bărbatul de tip macho e mai susceptibil să sufere de depresie, tulburări psihice sau alte boli.

Au fost selectaţi 119.453 bărbați „conformi cu normele masculine”, omologate pe o scală cu 11 trepte. Experţii consideră că aceşti machos evită să ceară consiliere pentru depresie şi ascund efectele bolii de care suferă. Potrivit oamenilor de știință, există o legătură între masculinitatea de tip macho și tulburările psihice şi depresie.

Sexismul nu este numai o nedreptate socială, dar poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății mintale a celor care adoptă astfel de atitudini”, confirmă Joel Wong, autorul principal al lucrării publicate în Jurnalul de Consiliere Psihologică.

Pentru aceşti subiecţi, masculinitatea este sinonimă cu frumos, „încrezător în sine”, „atitudine Playboy” sau „mai puternic decît femeia”. Dar în spatele acestor afirmaţii, s-ar ascunde nefericirea. Ei refuză orice sprijin psihologic atunci cînd prezintă semne de depresie.

Conform cercetătorilor, acest comportament este valabil mai ales la bărbaţii latino-americani, cărora le este chiar frică să vorbească despre disconfort în faţa unui medic bărbat. Paradoxal, ei ar fi mai înclinați să vorbească despre slăbiciunile lor unui medic femeie, chiar dacă o percep ca fiind „inferioară”.

Sursa: lesoir.be

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *