CosmeticăFrumuseţePielea

Nutricosmeticele, un nou trend în industria frumuseţii

Ultimii ani au adus în prim plan un nou segment de produse în industria frumuseţii: nutricosmeticele.

Acestea sînt suplimente alimentare care susţin sănătatea pielii, părului, unghiilor din interior, care au acţiune sistemică la nivelul întregului organism, refac şi hidratează de la nivel celular, acţionează asupra cauzelor şi nu asupra simptomelor. şi ce-i mai important au rezultate pe termen lung.

Nutricosmeticele intervin şi repară daunele serioase provocate de expunerea excesivă la soare, poluare, stres, fumat, consum de alcool, dietă dezechilibrată sau înaintare în vîrstă.

Pentru fermitatea pielii, elasticitate, riduri, ten uscat, nutricosmeticele conţin suplimente cu colagen, vitamina C, acid hialuronic, coenzima Q10, resveratrol. Ingredientele au rolul de a îmbunătăţi de la nivel celular aspectul tenului, părului şi unghiilor şi combat eficient primele semne ale îmbătrînirii, contribuie la estomparea petelor cutanate cauzate de expunerea la soare sau de vîrstă, ajută la reducerea aspectului de coajă de portocală al pielii, acţionînd prin stimularea microcirculaţiei şi prin repararea şi refacerea structurii pielii din interior.

Chiar dacă efectele nutricosmeticelor se observă după o perioada mai lungă (1-3 luni de administrare), rezultatele se vor menţine timp îndelungat.

Articolul integral în ziaruldesanatate.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns