Copiii se înţeleg mai bine cu animalele de companie decît cu fraţii

Oamenii sînt din ce în ce mai dispuşi să îşi considere animalele de companie drept membri ai familiei. Într-un studiu publicat în Journal of Applied Developmental Psychology, cercetătorii britanici au urmărit la 77 copii de 12 de ani care sînt relaţiile lor cu animalele de companie şi ce relaţii au cu proprii fraţi. Animale de companie au ieşit cîştigătoare.

Răspunsurile copiilor au indicat că aceştia îşi împărtăşesc gîndurile şi sentimentele prietenilor lor necuvîntători, aşa cum o fac cu fraţii sau surorile lor. „Chiar dacă animale de companie nu îi pot înţelege pe deplin şi nu pot să le răspundă verbal, nivelul de confesiune către necuvîntătoare nu a fost mai scăzut decît cu fraţii mai mari sau mai mici”, spune psihiatrul de copii Matt Cassells, de la Universitatea din Cambridge. „Faptul că animalele de companie nu pot înţelege sau vorbi poate fi chiar un avantaj, deoarece asta înseamnă că nu pot da sentinţe”.

Rezultatele studiului au mai arătat că fetele au raportat mai multe confesiuni și conflicte cu animalul lor de companie decît băieţii. Proprietarii de cîini au fost mai satisfăcuţi de compania prietenului patruped decît proprietarii altor animale de companie. Copiii au avut mai multă satisfacţie şi mai puţine conflicte cu animalele lor decît cu frații.

Sursa: nymag.com

Comments

comments

5 comentarii la „Copiii se înţeleg mai bine cu animalele de companie decît cu fraţii

Lasă un răspuns