Mîncărimile pot apărea din cauza oboselii

Senzaţia persistentă de mîncărime poate fi cauzată nu doar de îngrijirea necorespunzătoare a pielii şi de temperaturile scăzute, ci şi de anumite afecţiuni care, aparent, nu ar trebui să dea astfel de simptome: fibromialgia şi sindromul de oboseală cronică, amîndouă cu un impact puternic asupra sistemului nervos central.

Aceste boli pot da simptome precum senzaţie de arsură, mîncărimi, înţepături şi amorţeli ale mîinilor şi picioarelor, care sînt tot mai persistente pe măsură ce afecţiunile rămîn netratate.

Mîncărimile pot fi extrem de deranjante şi pot cauza dureri şi umflături determinate de scărpinatul excesiv, precum şi răni deschise care favorizează pătrunderea bacteriilor.

În cazul fibromialgiei, anumite terminaţii nervoase sînt deteriorate, astfel încît creierul nu mai percepe corect mesajul că senzaţia de mîncărime nu este intensă, iar persoana în cauză continuă să se scarpine, agravîndu-şi situaţia.

Sindromul de oboseală cronică se manifestă prin slăbirea sistemului imunitar şi inflamaţie, care conduc la neuropatie, adică la degradarea fibrelor nervoase.

De asemenea, mîncărimile pot apărea şi din cauza anumitor medicamente, în special a analgezicelor.

Pentru a reduce senzaţia de mîncărime:

– Foloseşte o cremă cu capsaicină (substanţa care dă iuţimea ardeiului). Acest ingredient „anesteziază” zona şi te ajută să rezişti tentaţiei de a te scărpina. Pentru a nu apărea senzaţii de arsură, trebuie să foloseşti puţină cremă.

– Aplică o pungă cu gheaţă. Va reduce inflamaţia şi senzaţia de mîncărime.

– Bea ceaiuri cu efect relaxant

– Practică yoga, meditaţia sau fă diverse exerciţii fizice care îţi distrag atenţia de la această senzaţie neplăcută.

Articolul integral în csid.ro

Comments

comments

14 comentarii la „Mîncărimile pot apărea din cauza oboselii

Lasă un răspuns