BoliImunitateŞtiri

China tratează SIDA cu medicină tradiţională

China va dubla numărul de bolnavi de SIDA trataţi prin metode de medicină tradiţională chineză, a anunţat guvernul Chinei, care intenţionează să extindă utilizarea acestor practici necostisitoare.

Schema terapeutică va combina medicina tradiţională cu cea modernă, în cadrul planului cincinal anti-SIDA. Decizia se înscrie în campania globală a guvernului de a intensifica utilizarea medicinei ancestrale în China. Acest tip de medicină include medicamente (pe bază de plante, în cea mai mare parte), masaj, acupunctură sau qigong (gimnastică tradiţională).

De la sfîrşitul lunii decembrie, China are prima lege cu privire la medicina tradiţională: profesioniştii din ţară pot obţine acum licenţe şi îşi pot deschide clinici mai uşor.

China are aproximativ 450.000 de practicanţi de medicină tradiţională, potrivit cifrelor oficiale. Guvernul consideră că aceste practici includ medicamente alternative mai ieftine şi mai puţin invazive decît cele moderne.

Planul anti-SIDA are drept obiectiv reducerea cu cel puţin 10% „a comportamentelor sexuale de tip homosexual legate de SIDA” şi să scadă la mai puţin de 4% rata de transmitere de la mamă la copil.

La sfîrşitul anului 2014, 501.000 chinezi aveau SIDA sau erau infectate cu virusul HIV, potrivit unui comunicat oficial trimis la ONU în 2015.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Lasă un răspuns