Bărbaţii moştenesc genele cheliei de la mame

Prevenirea riscului de a cheli e un vis care ar putea deveni realitate pentru mulţi bărbaţi, datorită cercetărilor dr. Saskia Hagenaars şi David Hill de la Universitatea din Edinburgh (Marea Britanie).

În studiul lor genetic, cel mai mare realizat vreodată asupra cauzelor cheliei, experţii au descoperit 287 de grupuri de gene legate de chelie. Pînă acum, au mai fost identificate cîteva gene cu rol în alopecie, dar descoperirea recentă ne-ar putea ajuta să înţelegem mai bine rolul geneticii în pierderea părului şi chiar să prevenim această problemă.

Odată ce aceste gene au fost identificate, cercetătorii care au urmărit ADN-ul a 52.000 de bărbaţi, au creat o formulă care să anticipeze riscul de calviţie bazată pe prezenţa sau absenţa unora dintre cele peste 200 de markere.

Aceste rezultate pot ajuta la identificarea subgrupurilor de populaţie pentru care riscul de pierdere a părului este semnificativ mai mare.

Am identificat sute de noi semnale genetice, dintre care multe legate de alopecia la bărbaţi, provenite din cromozomul X, cel pe care bărbaţii îl moştenesc de la mamele lor”, a declarat Saskia Hagenaars.

Sursa: 20minutes.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *