Investigaţii medicaleŞtiriUtile

Cardul de sănătate va fi funcţional şi offline

Guvernul a descoperit că sănătatea funcţionează şi fără card şi că, înaintea online-ului, a existat offline-ul. Pentru a evita problemele create de întreruperile în funcționarea Platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS), Guvernul a modificat și completat două acte normative care vor ajuta la fluidizarea acordării asistenței medicale.

În cazul întreruperilor, vom putea totuşi să mergem la medic şi să ridicăm reţete. Se procedează astfel:

– serviciile și dispozitivele medicale, inclusiv cele din cadrul programelor naționale de sănătate curative, se acordă offline

– furnizorii de medicamente eliberează în sistem offline medicamentele din prescripțiile medicale online și offline. Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar în regim online.

Președintele CNAS emite ordin, pînă la termenul de raportare a activității lunare prevăzut în contract, pentru ziua/zilele în care sînt constatate întreruperi în funcționarea PIAS. Ordinul, care se publică pe site-ul CNAS, cuprinde condițiile de transmitere în PIAS a serviciilor acordate offline și condițiile de validare a acestora, în cazul imposibilității de a utiliza online sistemul național al cardului de asigurări sociale de sănătate, parte componentă a PIAS.

Articolul integral în comunicatemedicale.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns