CosmeticăFrumuseţe

6 metode care ajută părul să crească mai repede

Creşterea lentă a părului poate fi rezultatul unei diete inadecvate, o carenţă de vitamine, stres. Iată cîteva sfaturi pentru accelerarea creşterii părului.

1. Asigură-ţi necesarul de proteine! Părul nostru este alcătuit din 91% keratină, o proteină puternică. Atunci cînd corpul e privat de proteine, părul intră în „faza de repaus”, ceea ce înseamnă că se va opri din creștere. Cea mai rapidă cale de a remedia această problemă este consumul de alimente bogate în proteine: carne de vită, pui, somon și creveți. Surse vegetariene de proteine: ouă, fasole şi iaurt grecesc.

2. Vezzi să ai destul fier în organism! Deficienţele de fier sînt legate de pierderea părului, în special la femei. Conform unui studiu, aproape 8-10% dintre femei sînt anemice. Într-un organism cu lipsă de fier, oxigenul e transportat la organe importante, cum sînt inima şi ficatul, şi mai deloc în păr. Dacă ai o carenţă de fier, consumă carne roşie, pui, fasole, fructe de mare și spanac.

3. Evită uscarea cu aer fierbinte! Uscătoarele, ondulatoarele şi plăcile pentru păr pot provoca daune mari. Încearcă să le eviţi. Sau alege un uscător de păr care utilizează tehnologie ionică. Acesta emite ioni negativi care fac ca moleculele de apă să se disipeze și să se evapore mai repede. Astfel, părul se va usca mai repede și ca urmare va fi expus la mai puțină la căldură.

4. Masează scalpul cu ulei de ricin! Acest ulei natural e bogat în acizi grași omega-9 şi vitamina E şi ajută la creşterea părului în mod natural. Masează scalpul și lasă uleiul să acţioneze timp de 30 de minute, apoi clăteşte. Din moment ce uleiul de ricin are o textură groasă, poţi să-l amesteci cu o cantitate egală de ulei de măsline sau de migdale, pentru o utilizare mai ușoară. Masarea scalpului cu ulei ajută la îmbunătăţirea fluxului de sînge şi la stimularea foliculilor de păr.

5. Scapă de stres! Pierderea părului a fost legată de pierderea părului în timpul perierii sau spălării. Alopecia poate fi, de asemenea, declanşată de stres sever. Din fericire, stresul poate fi gestionat prin meditaţie şi yoga, odihnă şi alimentaţie adecvată.

6. Tunde-te mai des! Tăierea frecventă a părului poate părea contraproductivă, dar de fapt, dacă ai vîrfurile firelor de păr despicate şi nu le tai, vor deteriora toată podoaba capilară. Părul va creşte mai repede dacă te tunzi consistent şi des.

Sursa: naturalnews.com

Comments

comments

Lasă un răspuns