Ce poţi face cu o felie de pîine albă?

Pîinea albă din magazin nu e deloc sănătoasă, dar dacă, totuşi, ai cumpărat ocazional, e bine să ştii că nu trebuie să o mănînci. Poate avea utilizări casnice surprinzătoare şi merită să păstrezi chiar cîteva felii în congelator.

1. Cataplasmă. Înmoaie o bucată de pîine în lapte fierbinte, stoarce excesul de lichid şi presară fărîmele peste zona afectată (abces, cucui, pustule) şi acoperă cu o cîrpă curată. Se îndepărtează cataplasma atunci cînd se răceşte.

2. Scoaterea aşchiilor şi ţepilor. Se înmoaie o bucată de pîine în lapte rece, se stoarce şi se aplică pe zona afectată. Se leagă cu bandă adezivă pentru cîteva ore sau peste noapte.

3. Fără lacrimi cînd tai ceapa. Înfige o bucată de pîine veche în cuţit şi du-o pînă la capătul lamei, aproape de mîner. Va absorbi majoritatea „vaporilor” iuţi ale cepei.

4. Adună cioburile. Dacă s-a spart un obiect de sticlă şi ai adunat bucăţile mari, cu o felie de pîine moale poţi colecta acele mici aşchii care rămîn pe podea. Poartă mănuşi de cauciuc şi aruncă pîinea la coşul de gunoi după ce ai terminat.

5. Curăţă rîşniţa de cafea. Se masină în aparat trei sau patru bucăţi mici de pîine veche. Se aruncă firimiturile şi se şterge interiorul rîşniţei.

6. Şterge amprentele de pe fotografii. Fă un cocoloş dintr-o felie de pîine veche şi şterge uşor.

7. Şterge petele de pe pereţi. Fă un cocoloş din pîine veche, înfige-l într-un vîrf de cuţit şi freacă uşor, cu blîndeţe, într-o singură direcţie. Curăţă şi urmele de creion.

8. Absoarbe mirosurile de prăjeli. Elimină mirosul din alimentele prăjite, punînd o felie de pîine în cratiţă. Acoperă cu capacul pentru cîteva minute.

9. Degresare. Atunci cînd găteşti alimente grase, adaugă o bucată sau două de pîine în tigaie, pentru a absorbi grăsimea.

Sursa: almanac.com

Comments

comments

One thought on “Ce poţi face cu o felie de pîine albă?

Lasă un răspuns